6 x Goud voor turnsters Omnia

Aalsmeer – Op zondag 30 november is de tweede rayonwedstrijd georganiseerd in de Hall of Gymnastics in Amsterdam-Sloten. SV Omnia 2000 nam met 27 turnsters deel aan deze rayonwedstrijd onder leiding van Ilse Sandifort, Gerda Kockelkorn en Anneke Nap. In de categorie instap D2 turnden acht Omnia-turnsters in een veld van 28 deelnemers. De eerste drie ereplaatsen werden bezet door SV Omnia 2000. Op de eerste plaats eindigde Feline Havinga met een hele hoge totaalscore van 54,10 punten. Goud dus voor Feline. Zilver met de tweede plaats was voor Lotus Baardse, een debutante. Brons met de derde plaats voor Esmée Rolden. In de categorie Jeugd 1 D2 turnden in een veld van 23 deelnemers, 3 Omnia-turnsters. Danielle Lohuis eindigde op de eerste plaats en won heel verdiend goud. Shanna Dernison won met de tweede plaats het zilver. In de categorie junior 4e divisie turnde GuoXin Verhoef zich naar de eerste plaats van de drie deelnemers. Een knappe prestatie daar ze bij het eerste toestel, de sprong, een handblessure opliep met haar mooie overslag met een halve schroef in de eerste fase en een halve schroef in de tweede fase. In de categorie junior 5e divisie turnden in een veld van 12 deelnemers, 4 Omnia-turnsters. Veerle de Jong mocht met de vierde plaats een medaille in ontvangst nemen. Ook zij maakte voor het eerst op de sprong een overslag met een halve schroef in de eerste en een halve schroef in de tweede fase. Met een medaille-winst van drie keer goud, twee keer zilver, één keer brons en één medaille voor de vierde plaats, kan SV Omnia 2000 terugkijken op een geslaagde rayonwedstrijd. Het hele verhaal met alle prestaties donderdag in de krant!

Onderlinge kampioenschappen

Alle 47 wedstrijdturnsters van SV Omnia gaan op maandag 15 december de onderlinge strijd aan tijdens de verenigingskampioenschappen van SV Omnia 2000. Deze worden gehouden in gymzaal de Baccara in de Baccarastraat. De jongste turnsters starten om 16.30 uur en vanaf 11 jaar om 18.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom!