5 Kunstkasten op Pelgrimspad

Aalsmeer – Op zaterdag 9 juli gaan Aalsmeerse kunstenaars vijf elektriciteitskasten langs het Pelgrimspad beschilderen. Deze wandelroute loopt van Amsterdam naar België en is 466 kilometer lang. De Kunstkast organisatie gaat de tien kilometer door Aalsmeer nog leuker maken met schilderingen en gedichten.

Het Kunstkastproject wil de vaak saaie kastjes die overal te vinden zijn mooi maken. Vorig jaar werden al zes kasten op het Praamplein beschilderd. Met behulp van de omwonenden, kunstenaars, de gemeente Aalsmeer en de bedrijven die eigenaar zijn van de verschillende soorten kastjes.

Dichters en schilders

Als het niet regent komen er 9 juli vijf nieuwe kunstwerken bij. Deze keer ook met medewerking van twee dichters: Marcel Harting, voormalig dorpsdichter van Aalsmeer, en Michelle De la Haye. Onder de schilders zijn Peggy en Dave Moespot, Cathy van der Meulen en Giovanni Margaroli. Vind je het leuk om de kunstenaars aan het werk te zien, kijk dan op de Facebookpagina www.facebook.com/kunstkast voor de exacte locaties en tijden.

Foto: Gestart is het kunstkasten-project vorig jaar op het Praamplein. Onder andere Karin Borgman, Femke Kempkes en Bob van den Heuvel beschilderden de elektriciteitskasten.