Voorronde Popprijs Amstelland in N201

Aalsmeer – Zaterdag 19 maart is de eerste voorronde van de Popprijs Amstelland in N201 aan de Zwarteweg. De Popprijs Amstelland is opgericht om nieuw muzikaal talent te stimuleren. Dit jaar is alweer de zeventiende editie van deze bandcompetitie. In totaal tien bands zullen in N201 verdeeld over twee voorrondes de strijd aangaan voor een plek in de finale op 20 mei in P60.

De Popprijs is in het leven geroepen als wedstrijd en opstap voor talentvolle bands uit de regio Amstelland. Hierin krijgen zij de kans om podiumervaring op te doen en mooie prijzen te winnen waarmee de bands zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Zaterdag 19 maart is de eerste voorronde waar de bands Switchboard, Blind Summit, Beyond The Joke, The Estate & Type 2 hun beste beentje voor zullen zetten om door te kunnen naar de finale.

Voor iedereen die iets met muziek heeft is de Popprijs elk jaar een buitengewoon gezellige avond om naartoe te gaan, vol met nieuwe muziek variërend van pop, jazz, funk, rock, punk en alles er tussenin. Het publiek heeft ook een belangrijke stem, want uiteindelijk wordt één band door het publiek gekozen als finalist; De band die de meeste stemmen krijgt van het publiek gaat door.

De jury zal bij elke voorronde na afloop van de optredens één band kiezen die zeker is van een finaleplaats. De andere finalist zal samen met de winnaars van voorronde twee en de publieksprijswinnaar bekend gemaakt aan het einde van de tweede voorronde. De tweede voorronde is ook in N201 en vindt op 16 april plaats.

N201 is zaterdag open vanaf 20.00 uur. De eerste band begint al vroeg dus kom op tijd om niets te missen! De entree is gratis. Meer info en updates zijn te vinden op de facebook-pagina van Popprijs Amstelland.

Foto: The Anchor Creek uit Amstelveen, de winnende band van vorig jaar.