14 Jarige levert neppistool in

Aalsmeer – Op donderdag 3 maart om kwart over vijf in de middag zag een agent in zijn vrije tijd een jongen lopen in de Mozartlaan met een pistool. De agent heeft de jongen aangesproken en collega’s gevraagd ter plaatse te komen. De 14 jarige jongen uit Kudelstaart is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Hij verklaarde het balletjespistool gewonnen te hebben op de kermis. Het neppistool was nauwelijks van echt te onderscheiden. De 14 jarige heeft afstand gedaan van het pistool. Na het inleveren is de Kudelstaarter met een berisping heen gezonden.

Uiteraard zijn agenten naar de kermis gegaan om het verhaal te verifiëren. De exploitanten verklaarden de neppistolen niet meer in het prijzenpakket te hebben. De politie heeft geen andere meldingen meer gekregen van  ‘enge’ op de kermis gewonnen cadeaus.

De kermis van 1 tot en met 6 maart is overigens prima verlopen. Het weer zat niet helemaal mee, maar zaterdag en zondag zijn behoorlijk drukke dagen geweest. De politie heeft controles gehouden. Er hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan.