12:04 en Kurt Rosa winnaars tweede voorronde Popprijs

Aalsmeer – De tweede voorronde van de Popprijs Amstelland is afgelopen zaterdag 16 april gehouden in N201. The Twist, 12:04, Mick Roché, Kurt Rosa en het Aalsmeerse Total Seclusion traden dit maal op. Het was een bijzonder gezellige en druk bezochte avond in het centrum aan de Zwarteweg waarbij, net als tijdens de eerste voorronde, vooral de allerjongste bands opvielen. Bands die nog maar een paar maanden bestaan konden zich tijdens beide voorrondes van de Popprijs Amstelland heel goed meten met bands die al wat langer meedraaien in het regionale bandjescircuit.

De tweede voorronde is gewonnen door 12:04 en Kurt Rosa. Deze twee bands en Beyond the Joke en The Estate uit de eerste voorronde zijn de vier bands die door de jury geselecteerd zijn voor de finale. De publieksprijs is gewonnen door het Amstelveense Blind Summit.

De enige finalist die langer dan een jaar actief is als band is 12:04. De andere bands zijn nog maar een aantal maanden bij elkaar, maar het talent en het muzikale niveau was opvallend hoog dit jaar. De finale is op vrijdag 20 mei in P60 Amstelveen.