Leo’s Drugstore live in Bacchus

Aalsmeer – Leo’s Drugstore komt op zaterdag 16 januari optreden tijdens Bacchus da Musica in het culturele café aan de Gerberastraat. De band Leo’s Drugstore werd geboren achter de drogisterij van pianist Leo de Boer in Noorden. Na Leo’s dood zijn de mannen doorgegaan en inmiddels staat er een energieke swingende zevenmansband met een bijzondere eigen sound en repertoire. De bandleden zijn afkomstig uit de driehoek Haarlem, Leiden en Utrecht en drie van hen hebben een conservatoriumopleiding genoten.

Het repertoire bestaat uit een mix van instrumentale en vocale nummers van onder andere Herbie Hancock, Duke Pearson, Chick Corea, Miles Davis, Art Blakey & the Jazz Messengers en andere bekende jazz-namen, maar ook Astor Piazzolla, Janis Ian, JazzInvaders, Nicola Conte, Manu Katché en João Gilberto. De unieke sound van de drie blaasinstrumenten trompet, saxofoon en trombone in combinatie met vibrafoon, de eigen maatwerk arrangementen en het niet alledaagse repertoire maken de band uniek in zijn soort. Leo’s Drugstore bestaat uit Han Smit op trompet, Rainer Müller op trombone, André van Willigenburg op saxofoon, Peter de Gelder op vibrafoon, Dick van Lokhorst op piano, Lenny Fleer op bas en Pim de Boer op slagwerk

Bacchus da Musica in Bacchus aan de Gerberastraat begint op zaterdagavond 16 januari om half tien. Toegang: uw gift. Inlichtingen: Reinoud Staps, tel. 0297-325304.