Uiterweg avondje dicht voor Aardbeienbrug

Aalsmeer – In november vorig jaar zijn er ‘s nachts door aannemer Van Steenwijk werkzaamheden uitgevoerd aan de Aardbeienbrug. Bij deze werkzaamheden is materiële schade opgetreden. De planning is dat in de avond van woensdag 20 januari de gehele bovenbouw wordt gedemonteerd en afgevoerd om gerepareerd te worden.

Na de beschadiging is onderzoek gedaan hoe en of de schade gerepareerd kan worden. Er is besloten om in de werkplaats van de aannemer de balans gedeeltelijk te vernieuwen. Ook wordt dan gelijk de aanrijdschade aan de hamei gerepareerd. Het demonteren gebeurt met een kraan op een ponton in de Aardbeiensloot.

Om de hinder voor bewoners zo min mogelijk te houden worden de werkzaamheden uitgevoerd tussen 21.00 en 00.00 uur. Deze tijdelijke ‘avondklok’ geldt alleen voor automobilisten. Tijdens het weghalen van de bovenbouw is de brug alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De aannemer heeft weer een pendelbus beschikbaar. Nood- en hulpdiensten kunnen er in een geval van calamiteit wel langs.

Eind maart

Hout voor dergelijke grote balken liggen vaak niet op voorraad. De aannemer streeft er naar de gedeeltelijk vernieuwde en gerepareerde bovenbouw voor eind maart 2021 terug te plaatsen. Ook dit gaat weer gepaard met een nachtelijke afsluiting. Voor vragen kunnen bewoners contact opnemen met de projectleiders Albert Mahangi via 06-57440105 of Ton Rohde via 06-57137455.