tuinrenovatie

Populaire tuinrenovaties in Uithoorn

PARTNERBIJDRAGE

Het renoveren van je tuin in Uithoorn is een klus die vaak flink wat werk vergt. Daarom is het zaak om voor een tuinrenovatie te kiezen waar vrijwel iedereen van onder de indruk zal zijn. Maar welke populaire tuinrenovaties worden momenteel in de regio verricht? In deze blog bespreken we wat interessante opties voor je.

Een nieuw terras

In de eerste plaats is een nieuw terras een populaire tuinrenovatie in Uithoorn. Door bijvoorbeeld HOUT in de TUIN te halen voor een nieuw terras, creëer je een tuin waarbij het een stuk aantrekkelijker is om tijd in door te brengen, met name als we het over de maanden mei tot en met september hebben. Bovendien kan een nieuw terras ook de waarde van een woning in het geheel verhogen, waardoor dit ook nog eens een slimme investering is dat een rendement oplevert.

Een tuinhuisje

Een andere populaire tuinrenovatie in Uithoorn is het plaatsen van een tuinhuisje. Waarom dit zo in trek is? Dit heeft met name te maken met de functionaliteit van je tuin, want ineens heb je een stuk meer opbergruimte! Het gevolg? Je tuin in zijn geheel wordt ineens netjes en overzichtelijk! Een ander voordeel? Je hebt ineens een mooie plek gekregen om even van je stress af te komen.

Waterpartijen installeren

Verder zijn installaties van waterpartijen ontzettend populair in de regio. We doelen hierbij met name op vijvers, fonteinen of zelfs een kleine waterval! Maar waarom kiezen zoveel mensen voor een waterpartij installeren? Kabbelend water brengt een gevoel van rust. Daarnaast krijg je ineens allerlei dieren in je tuin die je normaliter niet zo snel tegenkomt. Denk dan aan dieren als padden of libellen, die graag in de buurt van water zijn.

Een moestuin aanleggen

Tevens vinden mensen het geweldig om een moestuin aan te leggen. De supermarktprijzen blijven immers maar stijgen, en dit geldt al helemaal voor versproducten. Een moestuin met je eigen groenten en fruit zorgt ervoor dat je net even wat minder vaak boodschappen moet doen. Een moestuin aanleggen is een geweldige manier om meer uit je tuin te halen. Door zelf groenten te kweken, weet je precies wat je eet en kun je genieten van de smaak en versheid van eigen oogst.

Een buitenkeuken bouwen

Een buitenkeuken bouwen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en kan je tuin omtoveren tot een culinair paradijs. Stel je voor dat je op een zwoele zomeravond aan de slag gaat met een heerlijke barbecue zonder steeds naar binnen te hoeven lopen. Met een eenvoudige opstelling zoals een goede barbecue, een werkblad en wat opbergruimte kom je al een heel eind. Heb je meer ruimte en budget? Dan kun je denken aan een ingebouwde pizza oven, een spoelbak voor buiten of zelfs een compleet kookeiland.