Loungeset

Loungeset kopen? Een aantal tips!

PARTNERBIJDRAGE

Een loungeset kopen doe je niet zomaar. Je telt er een flink bedrag voor neer, in de hoop dat je er nog heel wat jaren van kunt genieten. Daarnaast valt er tegenwoordig heel wat te kiezen uit het assortiment van Van der Garde loungesets. Kan jij ook wel wat keuzehulp gebruiken? Lees dan snel verder, want hieronder geven we een aantal handige tips om de aanschaf van een nieuwe loungeset wat makkelijker te maken!

1. Kies het juiste model

Als eerste is het goed om je te bedenken welk model het beste bij jouw tuin en je behoefte past. Een populair model is bijvoorbeeld de hoek loungebank. Deze biedt veel zitplek, zonder al te veel in te leveren op de loopruimte. Is jouw tuin toch net iets te klein voor een hoek loungeset, dan is een chaise longue loungeset wellicht beter. Op deze bank kun je namelijk met één of twee personen nog steeds heerlijk languit loungen. Verder bestaat er ook de dining loungeset als je op zoek bent naar een loungeset waar je naast relaxen ook comfortabel op kunt dineren dankzij de halfhoge tafel.

2. Vergelijk de materiaalsoorten

Loungesets bestaan in diverse materiaalsoorten. Zoek je bijvoorbeeld een moderne en strakke loungeset, dan slaag je vaak met aluminium. Een aluminium loungeset is daarnaast ook erg licht. Je kunt de bank en het tafeltje dus moeiteloos naar de zon of juist naar de schaduw verplaatsen. Verder is aluminium onderhoudsarm, wat ook een pluspunt is als je zo weinig mogelijk tijd wilt besteden aan huishoudelijke klusjes.

Wicker loungesets zijn ook heel populair vanwege de natuurlijke uitstraling. Wicker is daarom erg geliefd in klassieke tuinen. Je herkent wicker aan het vlechtwerk, welke vaak bestaat uit kunststof. Het voordeel daarvan is dat het licht in gewicht, sterk en makkelijk te reinigen is.

Verder wordt hout ook vaak gebruikt om loungesets van te maken. Het voordeel van hout is dat het erg stevig is en net als wicker een natuurlijke, klassieke uitstraling heeft. Wel moet je het af en toe een onderhoudsbeurt geven om houtrot en verkleuring te voorkomen.

3. Maak het af met kussens

Bij sommige loungesets zijn al een aantal kussens inbegrepen, maar anders kun je deze ook makkelijk zelf kopen. Zorg er dan wel voor dat je voor all weather kussens gaat, want deze kun je tijdens een (normale) regenbui gewoon buiten laten liggen. Vind je het toch een prettiger idee om de kussens op te bergen als het regent of wanneer je geen gebruik maakt van de loungeset? Dan kun je ook een speciale opbergbox voor tuinkussens aanschaffen. Sommige loungetafels of hockers zijn trouwens multifunctioneel en hebben dus ook een opbergruimte als je de bovenkant openmaakt. Zo sla je twee vliegen in één klap!