Korte herdenking bij Propeller in Kudelstaart

Kudelstaart – Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus vindt in heel Nederland ook dit jaar de dodenherdenking op 4 mei in versoberde vorm plaats. Zo ook in Kudelstaart. De Dorpsraad heeft opnieuw een korte plechtigheid gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlogen.

Voorzitter Jaap Overbeek en bestuurslid Hans Vonk van de Dorpsraad hebben dinsdagmiddag een krans met lint in de Nederlandse driekleur gelegd bij het oorlogsmonument, De Propeller, en 1 minuut stilte gehouden. In de ochtend was reeds de vlag halfstok gehangen. Morgen, Bevrijdingsdag 5 mei, wordt de vlag in de ochtend in de top gehesen om de vrijheid te herdenken. Vanwege het onstuimige weer, storm, windstoten en regen, is de krans met touw vastgemaakt aan het De Propeller.

De Dorpsraad roept inwoners van Kudelstaart op om tijdens de dagelijkse wandeling zelf bij De Propeller stil te staan bij de slachtoffers van oorlogen en zo mogelijk bloemen bij het monument in de Schweitzerstraat te leggen. Dit kan 4 en 5 mei op elk willekeurig tijdstip. Ziet u andere mensen bij het monument staan? Denk dan even aan de 1,5 meter afstand.