Handbal: Geen winst voor Heren 1 en Dames 1

Aalsmeer – Zaterdag 14 december speelde Heren 1 van Greenpark Aalsmeer de 15e wedstrijd in de BeNe League. Tegenstander van de handballers was het Limburgse OCI Lions. Thuis in de Bloemhof zag het rijk gekomen publiek een niet al te beste eerste helft voor Aalsmeer. “Dramatisch”, zo werd gezegd.

De rust gingen de teams in met 10-20. Een flinke achterstand voor Greenpark. In de kleedkamer is vast een donderspeech gegeven door coach Bert Bouwer, want de tweede helft werd er beter en geconcentreerder gespeeld. Aalsmeer wist terug te komen, maar een overwinning zat er niet meer in. Eindstand 26-30 voor OCI Lions.

Voor Greenpark Aalsmeer scoorden Tim Bottinga (7x) en Vaidas Trainavicius (5x) het meest. Marvin van Offeren en Samir Benghanem wisten beide vier keer de doelman van Lions te passeren, Niko Blaauw was goed voor twee treffers. Elk één maal gescoord hebben Jimmy Castien, Donny Vink, Niels de Jong en Max de Maat.

Na dit treffen wachtte nog een wedstrijd. Dames 1 van Greenpark Aalsmeer hadden Zap Ds1 op bezoek. Het was eveneens een spannende handbalwedstrijd waarin over en weer gescoord werd. Toch moesten de Aalsmeerse dames hun meerdere erkennen in Zap. Eindstand: 13-20.

Het verlies van Heren 1 op OCI Lions heeft Jongens A van Greenpark Aalsmeer de volgende dag, zondag 15 december, meer dan goed gemaakt. De jeugdhandballers uit Aalsmeer wisten zelfs heel ruim te winnen van de jongens van Lions: 41-19. Toch nog een beetje winst dit weekend voor Greenpark!

Laatste wedstrijd dit jaar

Aanstaande zaterdag 21 december speelt Greenpark Heren 1 de laatste wedstrijd van dit jaar in de BeNe League. Voor ronde 16 wordt afgereisd naar het verre Panningen om het in sporthal de Heuf op te nemen tegen Herpertz Bevo Hc. Het wordt vast een heel spannende wedstrijd. Bevo moet winnen om aansluiting te houden bij de top vier. Op één staat momenteel Achilles Bocholt, op twee OCI Lions en op drie Hc Visé. Greenpark Aalsmeer staat op plaats acht en wil natuurlijk hoger in de ranglijst komen. Voor wie gaat aanmoedigen: De ‘strijd’ barst los om 19.00 uur.

Na dit duel hebben de deelnemers aan de BeNe League een maandje rust. De competitie wordt in februari hervat. Voor ronde 17 speelt Greenpark Heren 1 thuis in de Bloemhof en heeft koploper Achilles Bocholt als tegenstander. Deze wedstrijd is op zaterdag 1 februari en begint om 19.15 uur. Alvast noteren in de (nieuwe) agenda!