Er op uit met Pasen in Aalsmeer

Aalsmeer – Vrolijk Pasen gaat wel lukken met dit mooie weer. Heerlijk de deur uit op deze eerste Paasdag, zondag 21 april. De diverse kerken in Aalsmeer en Kudelstaart bieden speciale Paasdiensten aan voor de hele familie.

Er op uit kan natuurlijk ook deze Paasdagen in Aalsmeer. Er is altijd, ook of zelfs met Pasen, van alles te doen en te beleven in deze actieve gemeente. Enkele kijk- en doetips:

  • Historische Tuin (ingang Praamplein) is beide Paasdagen geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Ontdek de geschiedenis van de Aalsmeerse tuinbouw en ga genieten van alles wat bloeit en groeit op het landgoed en in de kassen.
  • Fort Aalsmeer en Zeilfort Kudelstaart zijn ook op eerste en tweede Paasdag geopend en bieden rond het thema ‘Proef de Linie’ allerlei activiteiten. Vooral het Zeilfort pakt uit met onder andere zeilen voor de jeugd en twee exposities. Ook kan plaats genomen worden in de rondvaartboot, die vaart van fort naar fort. ‘Proef de Linie’ is beide Paasdagen van 11.00 tot 17.00 uur.
  • De bovenzaal van De Oude Veiling in de Marktstraat is ingericht met ‘Passie door Kunst’, een samensmelting van kunst en relegie. Schilderijen en objecten die meer vertellen over het Paasverhaal, gemaakt door zowel kerkelijke als niet-kerkelijke kunstenaars. Zondag te bezichtigen tussen 15.00 en 21.00 uur, maandag tot 17.00 uur.
  • Tip: Rondvaart in de fluisterboot ‘De Otter’ door de Oosteinderplassen. Opstappunt is de Pontweg, kaarverkoop en informatie bij Centennial aan de Oosteinderweg 247. Kijk voor meer info, vaartijden, arrangementen, etc. op info@aalsmeerrondvaart.nl of bel 0297-388144.