vuurtoren

10 verrassende plekken in Nederland voor een zomervakantie in eigen land

PARTNERBIJDRAGE

Voor buitenlandse toeristen is Nederland een fascinerend land om te bezoeken. Toch zou dit eigenlijk ook voor toeristen uit eigen land moeten gelden. Het is namelijk zeker een aanrader om een vakantiehuis 8 personen te bezoeken in ons land met je gezin tijdens deze zomervakantie. Dit is het geval aangezien de kans groot is dat je nog lang niet alle delen van Nederland echt goed hebt ontdekt en verkend. Een villa huren Nederland is daarom dus echt een goed idee, waarbij je onder meer aan de onderstaande plekken kunt denken.

Edam

Het historische stadje Edam ligt op slechts 30 minuten van Amsterdam en werd gesticht in de 12e eeuw. Je kunt hier een stap terug in de tijd doen terwijl je door de gezellige straatjes slentert met authentieke 17e-eeuwse gebouwen. De grootste aanspraak op roem van de stad is dat ze de producent is van Edammer kaas.

Leeuwarden

Leeuwarden heeft een interessant en goed bewaard historisch centrum waar je een wandeltocht kunt maken om enkele uitstekende voorbeelden van historische Nederlandse architectuur te zien, waaronder de Blokhuispoort en de Oldehove. Er zijn genoeg eet- en drinkgelegenheden en er zijn ook enkele goede musea en galerieën te vinden.

Alkmaar

Het schilderachtige stadje Alkmaar gaat terug tot ongeveer 900 na Christus en is een interessante bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in Nederlandse geschiedenis en architectuur. Ook voor kaasliefhebbers is Alkmaar zeker een aanrader, met name vanwege de kaasmarkt. Bezoek dan ook het Kaasmuseum op het Marktplein!

Biesbosch

Door zijn unieke ligging aan de samenvloeiing van verschillende rivieren, omvat Nationaal Park De Biesbosch de grootste zoetwatergetijdendelta van Europa. De Biesbosch biedt een prachtige natuurbeleving voor natuurliefhebbers en een prachtige buitenspeeltuin voor wandelaars, fietsers en watersporters. Ook kun je hier een boot of kano huren om het park te ontdekken vanaf het water.

Lisse

Lente en zomer zijn zeker de meest populaire tijden om Lisse te bezoeken in de beroemde Bloembollenstreek van West-Holland, waar deze seizoenen zorgen voor een verrassende weergave van tulpen in zowat elke kleur die je maar kunt bedenken. Hun pracht is dat geen enkele foto het moment volledig kan vastleggen, je moet het gewoon allemaal zelf zien.

Texel

Texel is het grootste van de Waddeneilanden, gelegen voor het vasteland van Noord-Holland en biedt bezoekers een breed scala aan buitenactiviteiten om van te genieten. Zo kun je hier onder meer heerlijk fietsen en wandelen.

Venlo

Venlo ligt aan de Nederlands/Duitse grens in het zuidoosten van het land en was ooit een belangrijke handelsstad. Een groot deel van de historische oude binnenstad van de stad werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar er zijn nog steeds een paar overgebleven gebouwen die je vandaag de dag kunt bezoeken.

Gouda

Net als Edam staat Gouda vooral bekend om de wereldberoemde kaas die al eeuwenlang in de regio wordt geproduceerd en in de stad wordt verkocht. Fijnproevers van kaas mogen daarom de kans niet missen om Gouda te bezoeken.

Zwolle

Geschiedenisliefhebbers zullen genoeg vinden om hen te interesseren in de oude Nederlandse stad Zwolle, die rond 800 werd gesticht en op de plaats staat van vroege bronstijd en Romeinse nederzettingen. Er zijn verschillende interessante gebouwen die dateren van rond 1440 in het historische centrum en je kunt een app downloaden om je te begeleiden tijdens een wandeltocht.

Middelburg

De vestingstad Middelburg dateert uit de 9e of mogelijk de late 8e eeuw en is een van de oudste steden in Nederland en werd oorspronkelijk gesticht om aanvallen van Vikingen te weerstaan. De stad staat vol met interessante architectuur die je kunt bewonderen tijdens een wandeling door de Spanjaardstraat en de Singelstraat.