Gordijnen

Waarom veiligheidsglas een waardevolle toevoeging is!

PARTNERBIJDRAGE

Er zijn veel redenen waarom kiezen voor veiligheidsglas in en rondom het huis een goed idee is. Ten eerste zit ongeluk namelijk in een klein hoekje. Mocht die ene glazen deur of douchewand breken, dan hoeft u niet bang te zijn dat de hele vloer onder scherpe stukjes glas ligt. Daarnaast zorgt veiligheidsglas er ook voor dat inbrekers het extra moeilijk krijgen, aangezien dit type glas enorm sterk en vrijwel niet door te breken is. Verder is veiligheidsglas extra isolerend en geluidswerend, dus biedt het een waardevolle toevoeging aan uw huis!

Wat zijn de unieke eigenschappen?

Veiligheidsglas is speciaal bewerkt glas. Er bestaan verschillende soorten, waarvan gehard en gelaagd glas de twee bekendste zijn. Gehard glas is bestand tegen grote temperatuurverschillen en is zeer sterk: vaak tot wel vijf keer sterker dan normaal enkel glas. Als gehard glas dan toch stuk gaat, dan breekt het in ontelbaar veel kleine en onscherpe stukjes. De kans op onveilige situaties wordt hierdoor aanzienlijk kleiner. Bij gelaagd glas zit er tussen twee glasplaten één flinterdun laagje kunststoffolie, waar het glas bij breuk aan blijft plakken. Mocht gelaagd veiligheidsglas dus kapot vallen, dan gebeurt dit niet in duizenden stukjes die op de grond vallen, maar blijft het dus dankzij die folie zoveel mogelijk als één geheel aan elkaar.

Toepassingen van veiligheidsglas in huis

Veiligheidsglas kent diverse toepassingen in en rondom uw huis. We benoemden zojuist al dat veiligheidsglas helpt om inbrekers tegen te houden, dus is het bijvoorbeeld zeer geschikt voor vensters en ramen in een schuifpui. Verder is het ook verstandig om de glazen wanden of tussendeuren in huis te voorzien van veiligheidsglas. Het is namelijk doorval-veilig en letsel-beperkend, waardoor u onveilige situaties als gevolg van gebroken glas kunt voorkomen. Dit is zeker belangrijk als u huisdieren of (kleine) kinderen heeft!

Op maat laten maken

Veiligheidsglas in diverse soorten en afwerkingen kunt u op maat laten maken bij glaswebwinkel. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om veiligheidsglas met isolerende eigenschappen te kiezen. Het glas wordt dan speciaal bewerkt met een extra luchtlaagje ertussen of met argongas ertussen, waardoor het goed de warmte en kou binnen (of juist buiten) houdt. Voor meer privacy kiest u voor satijn glas. Dit type glas heeft een matte afwerking en een ondoorzichtige bovenlaag waar men niet doorheen kan kijken. En kunt u niet kiezen? Dan is het ook mogelijk om samples gehard glas te bestellen. U ontvangt thuis dan een aantal staaltjes veiligheidsglas, zodat u makkelijker kunt beslissen wat het mooiste bij uw interieur past!