Smartwatch

Gezonder leven? Probeer deze apps en gadgets!

PARTNERBIJDRAGE

Wil je gaan voor een gezondere levensstijl, maar weet je niet waar te beginnen? Goed nieuws: er zijn diverse apps en gadgets die je begeleiden naar een gezondere manier van leven.

Apple Watch

Een Apple Watch vertelt je veel meer dan de tijd. Een Apple Watch Series 7 bijvoorbeeld, heeft allerlei snufjes die je helpen bij het verbeteren van je gezondheid. Zo wordt je hartslag gemeten, kun je zien wat het zuurstofgehalte in je bloed is en zitten er in de Apple Watch diverse workouts verstopt, van krachttraining tot dansen. Ook handig: de slaap-app. Je vertelt je Apple Watch wanneer het bedtijd is en je krijgt een seintje wanneer het zover is. De Apple Watch schakelt automatisch over naar de stand ‘niet storen’ en naderhand kun je zien hoeveel uurtjes je gepakt hebt. Maak deze gadget nóg specialer met een Apple Watch 7 bandje van 123watches.nl.

Nike Training Club

Ben je niet zo’n fan van de sportschool, maar wil je wel graag in beweging komen? Probeer dan eens de app Nike Training Club. Van korte workout van vijf minuten tot lange trainingssessie van bijna een uur, je vindt het in deze app. Er zijn bijna tweehonderd workouts om uit te kiezen, onder andere gericht op het trainen van bepaalde spiergroepen, maar ook om conditie of kracht op te bouwen. Het is daarnaast mogelijk om aan te geven dat je wel of juist geen trainingsmaterialen wilt gebruiken. De app is gratis, het enige dat je moet doen is een Nike Member-profiel aanmaken.

Airthings View Plus

Je kunt je vast wel voorstellen dat de kwaliteit van de lucht die je inademt van invloed is op je gezondheid. Met de Airthings View Plus meet je de kwaliteit van de lucht in jouw huis. Temperatuur, luchtvochtigheid, gehalte aan fijnstof, het zijn maar enkele voorbeelden van de dingen die deze gadget meet. Kan de kwaliteit van de lucht in huis wel wat beter? De bijbehorende app geeft je tips.

MijnTuin.org

Wat heeft een app voor tuinieren nu met gezondheid te maken, vraag je je misschien af. Nou, tuinieren is gezond. Je bent buiten bezig en komt lekker in beweging. Als je bovendien aan de slag gaat met een moestuin, profiteer je ook nog eens van gezonde groenten uit eigen tuin. Deze app maakt je vingers net wat groener. Vraag advies aan andere enthousiaste tuinders, zie welke klusjes er op welk moment moeten gebeuren in je tuin en check in je plantenoverzicht wat er allemaal in de tuin staan, zodat je niet per ongeluk een vaste plant aanziet voor onkruid.