Internet

De technologie heeft een vlucht genomen

PARTNERBIJDRAGE

De technologie heeft in deze nogal een vlucht genomen en dat is in bijna elk huishouden te merken. We zagen bepaalde apparaten niet zo lang geleden nog als ware science fiction, maar nu kijken we er niet vreemd meer van op. Vijf voorbeelden van technische snufjes die we intussen normaal zijn gaan vinden.

Apple Watch

Een horloge dat de hartslag meet, uw stappen telt en in sommige gevallen als een verlengstuk van de smartphone geldt, het is een alledaags verschijnsel geworden. Net zoals bij ouderwetse horloges wilt u wellicht zo nu en dan een mooi, nieuw bandje kopen. Wordt ook niet raar van opgekeken, een apple watch 7 bandje bestelt u snel via 123watches. Of u ooit met uw Apple Watch ook binnenkort uw zelfrijdende auto kunt sommeren om voor te komen rijden zoals David Hasselhoff al in de jaren ’80 deed, is weer een andere vraag.

Slimme deurbel

Ook omdat we vroeger al een intercom hadden waardoor we vanuit huis met voor de voordeur wachtende mensen konden communiceren, is een versie met camera een logische volgende stap. De slimme deurbel gaat af op het scherm van het apparaat waarmee u op dat moment bezig bent, of welke uw voorkeur geniet: de laptop, de smartphone of eventueel de Apple Watch. Zo kunt u uitgebreid in huis rommelen zonder bestelde spullen of gezellig spontaan bezoek mis te lopen.

Digitaal weerstation

Hing er in vervlogen tijden een barometer in de gang, nu is een digitaal weerstation een handige gadget om te kijken of u vandaag de tuin moet sproeien, lekker kunt gaan wandelen of dat het een betere dag is om binnen te blijven. Via een sensor die buiten opgehangen wordt, komen alle weersgegevens binnen en toont het apparaat in een oogopslag wat voor weer er verwacht wordt.

De bluetooth-speaker

De vertrouwde transistorradio bestaat nog steeds, veel werklui zetten het apparaat op de bouwplaats om met muziek, nieuws en babbelende dj’s het werk wat lichter te maken. Een bluetooth-speaker via welke radiozenders van over de hele wereld worden ontvangen, of waarmee de eigen muzieklijst gestreamd wordt, is een hedendaagse optie. In ieder geval verandert er verder weinig: klussen en bouwen blijven met andere geluiden gepaard gaan.

Snoerloos gereedschap

Over bouwen gesproken. Boormachines, elektrische zagen, schuurapparaten en ander gereedschap: het zit zelden nog aan een snoer. Bij voorkeur kopen klussers alle apparaten van hetzelfde merk, waarvoor ze een en dezelfde accu gebruiken. Wanneer het klussen beroepsmatig gebeurt, worden er accu’s bijbesteld. De welbekende kabel wirwar behoort ook in uw huishouden binnenkort wellicht tot het verleden.