natuurmonumenten zoekt vrijwilligers

Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers op de forten

Regio – Steek jij graag de handen uit de mouwen? Ben jij een echt buitenmens met hart voor cultureel erfgoed? En woon jij in de Vechtplassen? Dan is de functie van beheervrijwilliger op de forten iets voor jou!

Er liggen maar liefst zeven forten, behorend tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Dit voorjaar start Natuurmonumenten een nieuwe vrijwilligersploeg, die gaat helpen bij het groenonderhoud op de forten.

Wat ga je doen?

Samen met de andere vrijwilligers draag je bij aan de instandhouding en beleving van de zeven forten en beide waterlinies. Dat doe je onder ander door te maaien, maaisel van de hellingen te harken, te snoeien en onkruid te verwijderen. Maar je houdt je ook bezig met kleine onderhoudsklusjes als scharnieren smeren, schilderen, hekje maken, etc.

Aan de slag

Natuurmonumenten zoekt mensen die op woensdag van 10.00 tot 16.00 uur aan de slag willen op één van de forten. Je kunt met een bosmaaier en/of andere machines omgaan of vindt het leuk om dit te leren.

Je gaat deel uitmaken van een leuk team (circa 7-10 personen). Natuurmonumenten zorgt voor geschikte kleding en je kunt jouw reiskosten declareren. Indien nodig verzorgt Natuurmonumenten een cursus, waarin je leert om veilig om te gaan met machines en gereedschap.

Daarnaast organiseert Natuurmonumenten elk jaar een vrijwilligersuitje. Om de forten van Natuurmonumenten beter te leren kennen, worden belangstellenden uitgenodigd om mee te lopen met één van de rondleidingen.

Aanmelden

Heb je interesse voor de functie van beheervrijwilliger op de forten? Of heb je nog vragen hierover? Neem contact op met Fokke de Vries, beheerder forten, via f.devries@natuurmonumenten.nl.