Najaarsconcert ACOV in Open Hofkerk

AalsmeerOp zondag 25 november voert  Aalsmeers Christelijk Oratorium Vereniging twee prachtige stukken uit tijdens haar najaarsconcert vanaf 15.30 uur in de Open Hofkerk.

Als eerste zal het koor de Messe Solennelle de Sainte-Cécile, van Charles Gounod uitvoeren. Gounod schreef de mis op 37-jarige leeftijd en het is een van zijn populairste werken. De mis is aan de heilige Cécilia, de Beschermheilige van de kerkmuziek, gewijd. Het stuk staat bij liefhebbers bekend om zijn gemakkelijke, aansprekende muziek. De muziek geeft uiting aan oprechte gevoelens van blijde bevrijding.

Het tweede stuk is het Requiem van de Franse componist Gabriel Fauré, waarin de componist de dood ziet als een bevrijding en daarmee ingaat tegen de Middeleeuwse angst voor de dood en het hiernamaals. Fauré zegt zelf over het stuk: “Alles wat ik kon opbrengen op religieus gebied heb ik in het Requiem gestopt, wat bovendien het stuk domineert van begin tot eind is een groots humaan gevoel van het geloof in de eeuwige rust.”

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Sander van den Houten op het orgel. Solisten zijn: sopraan Elise van Es, tenor Milan Faas en bas Christiaan Peters. Het geheel staat onder leiding van dirigent Danny Nooteboom.

Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via de leden, via de website www.acov.nl en bij aanvang van het concert aan de zaal van de Open Hofkerk in de Ophelialaan.

Info: Annet de Jong, tel 06-20644802.