Meerderheid raad zegt ‘ja’ tegen Sporthuis Abcoude

De Ronde Venen – De Rondeveense gemeenteraad heeft donderdagavond, zoals verwacht, ja gezegd tegen een verhoging van de bouwkosten van het sporthuis in Abcoude van ruim een miljoen euro.

Met dit besluit van de meerderheid van de raad (CDA, RVB en de CU/SGP waren ernstig tegen) kan de ontwikkeling van de plannen verdergaan. Het is zeker nog niet zover dat nu de eerste paal de grond in kan, maar de raad heeft nu haar werk gedaan. Het eindbesluit ligt nu bij het college van burgemeester en wethouders.

De ontwikkeling en de exploitatie van het Sportgebouw en het zwembad zal door een Stichting voor en door de bewoners worden gedaan. De gemeente zal daarbij voor een deel van de investering garant staan, maar de verantwoordelijkheid ligt bij de Stichting. De fracties van D66, PvdA/GL , Senioren Partij en de  VVD  vinden dat de Stichting daar goed toe in staat mag worden geacht. “De niet aflatende inspanningen van het Burgerinitiatief en de financiële bijdragen van de inwoners van Abcoude maakt duidelijk, dat er een goede basis is voor het Sportgebouw.”

Tegen

De tegenstemmers zijn daar niet zo zeker van. Zij vinden dat de gemeente op deze manier een enorm financieel risico loopt: “We nemen nu een besluit van miljoenen, met een onderliggend financieel plan vol open einden. Niemand weet nog precies wat het gaat kosten. Het zijn allemaal nog aannames. Wij waarschuwen, maar in een democratie besluit de meerderheid. Wij houden echter ons hart vast”