Luuk neemt afstand bij schaakclub AAS

Aalsmeer – Ook vrijdagavond 5 oktober was het een gezellige drukte in het AAS-honk. Voor deze 5e ronde waren zelfs 20 jeugdige schakers naar AAS gekomen.

Het topduel van de avond was Luuk tegen Konrad. Konrad speelde de Caro-Kann verdediging, maar met de vreemde zet f6 verzwakte hij de koningsvleugel. Luuk speelde scherp en won twee kwaliteiten, beide keren door een dubbele aanval. Daarna was het voor hem een kwestie van afronden.

Christiaan richtte een ware slachting aan onder de zwarte stukken van Kjeld en scoorde een snel punt. Stijn praat best veel tijdens de partij, maar lette wel beter op dan Robert. Al snel kwamen de witte stukken de zwarte stelling binnen en sloegen om zich heen, opgave dus voor Robert en winst voor Stijn.

Jasper speelde weer zijn geliefde Siciliaanse verdediging en won al snel van Kevin. De enige remise van de avond was de partij van Kai en Bryan. Marien wil broer Robert inhalen en versloeg daarvoor Niek. Sam is weer wat op de terugweg en pakte Pieter aan.

Rune had geen medelijden met Victoria en scoorde zijn eerste overwinning. Nieuwkomer Maks verloor van Rink, maar had desondanks een geslaagde schaakavond.

Kijk voor alle uitslagen en standen op: www.aas.leisb.nl.

Door Ben de Leur