Moeizame overwinning voor Legmeervogels

Uithoorn – Legmeervogels is er met moeite ongeslaagd om de ongeslagen status sinds 2 november 2023 te handhaven. Legmeervogels moest is dit duel wel een tegentreffer incasseren. De laatste tegentreffer dateert van 20 januari 2024: 2-2- in het duel in Amsterdam tegen sc Buitenveldert.

Binnen 20 seconden staat Legmeervogels speler Raoul Tjong-A-Tjoe oog in oog met de doelman van DWS Tim Kruse. Deze laatste is dan nog Raoul de baas. Na dit eerste plaagstootje is het toch DWS dat de klok slaat. Legmeervogels heeft de grootste moete om de bal naar de goede kleur toe te spelen. DWS heeft in het elftal een aantal behendige spelers en DWS gaat de strijd aan voor elke meter grond. Legmeervogels is eigenlijk op alle fronten te laat en DWS kan dan ook een veld overwicht opbouwen. Dit resulteert dan in de twaalfde minuut tot een treffer voor de bezoekers. Een verre inworp van DWS speler Touvarno Pinas zorgt voor veel verwarring in de verdediging van Legmeervogels. Uiteindelijk is het dan Rydell Poepon die met een droge knal Carlito Welink het nakijken geeft en staat Legmeer-vogels met 0-1 achter. Dit is lang geleden dat Legmeervogels tegen een achterstand aankijkt.

Toch slaagt Legmeervogels erin om nog voor de rust op gelijke hoogte te komen. Een fraaie aanval via Jasper Burgers, Lars van Beek wordt fraai afgewerkt door Raoul Tjong-A-Tjoe: 1-1. In de rust zet trainer Jack Honsbeek de ploeg weer op scherp. Legmeervogels zal om hier een goed resultaat te halen meer strijd moeten gaan leveren. Doe je dit niet kan je beter in de kleedkamers achter blijven. Legmeervogels begint de tweede helft met de zelfde spelers als in de eerste helft. Legmeervogels heeft de aanwijzingen van Honsbeek goed in de oren geknoopt en dit resulteert dan in een tweede treffer. Lars van Beek weet een aanval van DWS te onderscheppen en zijn pas op Raoul Tjong-A-Tjoe wordt door Raoul keurig afgewerkt. Hij scoort zijn – en Legneervogels – tweede treffer: 2-1. Zo heeft Legmeervogels de snel opgelopen achterstand omgezet in een 2-1 voorsprong. DWS gaat dan alles of niets spelen en zo ontstaat er in de verdediging van WS meer ruimte. Legmeervogels maakt daar dan handig gebruik van. Het is dan aan Raoul Tjong-A-Tjoe om het trio treffers voor Legmeervogels te produceren.

Mede door de drie treffers van Raoul Tjong-A-Tjoe wint Legmeervogels deze wedstrijd. Een wedstrijd die maar snel vergeten moet worden. Het spel van Legmeervogels in dit duel was niet best. Maar niet goed spelen en toch winnen is toch ook drie punten waard.