buurt AED

Buurt AED Gouden Reaal in gebruik genomen

Mijdrecht – Afgelopen zaterdag is de BuurtAED aan de Gouden Reaal in gebruik genomen. De BuurtAED is tot stand gekomen dankzij een crowd funding actie van de buurtbewoners via de website van de Hartstichting (www.buurtaed.nl) en een riante bijdrage van de Gemeente De Ronde Venen.

De BuurtAED is ook aangemeld bij HartslagNu, het landelijke netwerk van burgerhulpverleners. Zodra er een melding van een vermoedelijke hartstilstand binnenkomt bij 112, worden naast de ambulance ook burgerhulpverleners in de buurt opgeroepen om naar het slachtoffer te gaan of eerst de dichtstbijzijnde AED op te halen.

Zaterdag kregen de bijna 40 aanwezige buurtbewoners uitleg over de AED en hoe de buitenkast met een pincode geopend kan worden. Daarnaast werd het gebruik van een AED gedemonstreerd door buurtbewoner Debbe van der Hoek, die als Instructeur is verbonden aan de EHBO Vereniging Mijdrecht.

De EHBO Vereniging Mijdrecht verzorgt zowel EHBO als reanimatiecursussen. Reanimeren moet je wel écht kunnen, daarom is het belangrijk om een reanimatiecursus te volgen. Je leert dan ook hoe je een AED moet bedienen. En met een reanimatiediploma op zak kun je je dan weer aanmelden als burgerhulpverlener. Kijk voor meer informatie op de website www.ehbo-derondevenen.nl.”