Lenteachtige PK Sport Bosdijkloop Vinkeveen

De Ronde Venen – Afgelopen zondag organiseerde Toer Trimclub De Merel de eenenveertigste PK Sport Bosdijkloop. Hoofdsponsor Peter Kinkel uit Vinkeveen gaf het startschot op de Roerdompstraat. Wilfred Verhagen uit Woerden was de snelste op de halve marathon met 1:14:24. Bij de dames was de overwinning voor Silvia Treur–de Jong uit Mijdrecht met een tijd van 1:35:24.

De organisatie had zich geen beter weer kunnen wensen, volop zon, de temperatuur steeg tot 14 graden en een zwakke zuidenwind, het leek wel lente. Ideale omstandigheden om op alle afstanden volop strijd te leveren. Met ongeveer 100 “thuislopers” uit Vinkeveen op een totaal van bijna 550 deelnemers.

Jeugdloop
Bij de jongens tot en met 12 jaar ging als eerste Iloy de Zwart uit Mijdrecht onder het finishdoek door in een tijd van 4:20 min. Bij de meisjes won Evie de Roos uit De Bilt in 3:34 min. Alle kinderen kregen een medaille als herinnering.

5 kilometer
De snelste op de 5 kilometer bij de heren was de uit Woerden afkomstige Merlijn Gootjes met 18:37 min. Bij de dames had de winnares van de Jeugdloop ongeveer een uur later weer een overwinning, Evie de Roos uit De Bilt in 22:15 min.

10 kilometer

De 10 kilometer had het grootste deelnemersveld met meer dan 250 deelnemers. De winnaar bij de heren was Bas Stigter uit Kudelstaart met een snelle tijd van 35:07 min. Bij de dames won Jia-Lian Yin uit Rijswijk met een tijd van 43:27 min.

Halve marathon
Niet minder dan 21,1 kilometer moest worden afgelegd voor het koningsnummer. Met een parcours over de Veenkade, recreatieterrein Bosdijk en het Bellopad (oude spoordijk). De overwinning ging bij de heren naar de uit Woerden afkomstige Wilfred Verhagen met een tijd van 1:14:24. “Was al eens winnaar in 2015, vanaf de start samen met Steff Overmars, snelle triatleet, eerste kilometer Stef op kop, daarna overgenomen, 3 kilometer op kop gelopen, toen was ik alleen, 10 kilometer in 35:30, goede tijd, maar geen PR, hierna wat gas teruggenomen, maar na de spoordijk weer versneld, goede race gelopen, maar geen toptijd, zoals de 1:12 in Linschoten afgelopen december”. Wilfred kreeg voor de tweede keer de wisselbeker.

Brent Pieterse uit Nieuwkoop, herstellende van een enkelblessure werd tweede met 1:17:07 en Martijn de Groot uit Mijdrecht derde met 1:17:22. Bij de dames was de overwinning voor Silvia Treur–de Jong uit Mijdrecht met een tijd van 1:35:24. “Ben snel van start gegaan, een voorrijder op de fiets bleef bij mij, toen wist ik dat ik eerste dame was, lekker gelopen, veelal alleen, als ik bij dit mooie weer niet win, win ik nooit meer”. Ook Silvia kreeg voor de tweede keer de wisselbeker, eveneens gewonnen in 2016. Esther Kalkman uit Vinkeveen werd tweede met 1:36:31. De derde plaats was voor Lonneke Meijer uit Mijdrecht met 1:49:50.