Fantastisch resultaat koffiepunten actie Lions clubs

De Ronde Venen – De gezamenlijke actie in december 2018 van de Lions clubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge om DE waardepunten in te zamelen voor pakken koffie ten behoeve van de lokale voedselbanken is uitstekend verlopen. In totaal zijn er meer dan 660.000 punten binnengehaald, goed voor 1.320 pakken koffie!

De Lions clubs hebben ook dit jaar landelijk de actie ‘Koffie voor de voedselbanken’ gevoerd in samenwerking met Douwe Egberts. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie.

Ook de Lions clubs in De Ronde Venen hebben alweer voor de vierde keer lokaal deze actie gevoerd om hun  eigen voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen aangezien dit nauwelijks aan hun wordt gedoneerd door de lange houdbaarheidsdatum. i

Massaal

In De Ronde Venen  is ook dt jaar weer massaal gehoor gegeven om de DE punten te doneren aan deze actie. In totaal zijn er op de inzamelpunten bij Jumbo, Albert Heijn, Maria-Oord, drogisterij De Bree, SMC De Bron, De Groentehal, Boni, Hema, Volendammer Visdelicatessen, Van Soest Stoffen en De Strooppot maar liefst 534.000 punten binnengekomen. Daarnaast werden er ook nog eens ruim 126.000 punten gedoneerd via de erwtensoep actie van Lions club Abcoude-Baambrugge.

Dat betekent dat er binnenkort 1320 pakken koffie afgeleverd kunnen worden bij de  lokale voedselbank. De Lions clubs Vinkeveen-Waverveen, Abcoude-Baambrugge en Mijdrecht-Wilnis willen al deze donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie!

Munten

De actie is gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld via de Nederlandse Lions werkgroep Blinden in euro’s en voor ongeveer iedere 10 euro kan in de 3e wereld een blinde aan staar worden geopereerd, waarna men weer normaal kan zien. Ruim 15 kilo (t.w.v.ongeveer € 750,- ) aan oude guldens, buitenlandse munten en biljetten is binnengekomen voor deze actie