UWTC BMX succesvol bij NK Clubs in Barendrecht

Regio  –  In Barendrecht werd de traditionele opening van het BMX-seizoen georganiseerd, het Nederlands Kampioenschap voor clubs. Tijdens dit NK voor clubs verzamel je als BMX’er punten voor je vereniging en strijd je daarnaast in je eigen klasse voor de dagprijzen. Het NK voor clubs is sinds jaar en dag de opening van het BMX-wedstrijdseizoen met daarna de landelijke en regionale wedstrijden. Traditioneel is het NK voor Clubs, vanwege haar toegankelijkheid ook qua deelnemers een van de grootste wedstrijden van het jaar. BMX kent de bekende categorie BMX en de categorie Cruisers. Bijna 900 BMX’ers (en Cruisers) verbonden aan meer dan 50 clubs gingen met elkaar de strijd aan om deze prestigieuze titel om je een jaar lang de beste club van het land te mogen noemen. UWTC BMX was met meer dan 40 rijders in verschillende leeftijdsklassen goed vertegenwoordigd in Barendrecht.

Traditionele seizoen opener
De dag begint traditioneel met het infietsen op de wedstrijdbaan, de vlaggenparade van clubs en het Wilhelmus. Daarna beginnen de wedstrijden waarin alle rijders in de eigen klasse strijden om zo hoog mogelijk te eindigen. De wedstrijd start met drie rondes waarin zoveel mogelijk punten moeten worden verzameld om door te gaan naar de achtste-, kwart- of halve finales. In deze finales gaan steeds de eerste vier van acht deelnemers op één startrij door naar de volgende ronde. Uiteindelijk strijden de beste acht deelnemers in de finale om de dagprijzen. Niet iedere club vaardigt evenveel rijders af waarbij de resultaten van de best scorende tien rijders per club de rangorde gaan bepalen. Na veel strijd om op de bewolkte en uiteindelijk zelfs regenachtige zondag was UWTC goed vertegenwoordigd in de verschillende finales.

UWTC BMX heeft tijdens het NK voor Clubs met de derde plaats een mooie plek op het podium bemachtigd. De vele deelnemers hebben hard gewerkt en mogen allemaal ontzettend trots zijn op de behaalde resultaten.

Succesvolle BMX’ers
UWTC BMX heeft in het verleden al veel toppers in de BMX-wereld mogen voortbrengen en de individuele resultaten van de BMX’ers tijdens het NK voor Clubs geeft ook weer veel moed voor de toekomst. In de jongste categorie van jongens tot en met 7 jaar behaald Sepp Bakker een mooie 2e plaats, in de categorie jongens t/m 8 jaar was er zelfs een eerste plaats voor Arthur Knol, bij de jongens t/m 10 jaar moest Dax Bijlsma, nadat hij buiten de baan raakte strijden voor een mooie 7e plaats en bij de jongens t/m 11 jaar kwam Jip Hofmijster na een valpartij knap terug tot een 6e plaats. Ook de meisjes van UWTC waren goed bezig  maar behaalden geen van allen een podiumplaats