Uithoorns Mooiste wordt weer mooi loopspektakel

Regio – Op 28 januari zal de 40e editie van de loop die atletiekvereniging AKU elk jaar organiseert, worden gehouden. De laatste jaren onder de naam “Uithoorns Mooiste-de loop. I.v.m. dit jubileum zal organiserende vereniging AKU er een speciale editie van maken. Ook dit jaar kunnen de lopers rekenen op een uitdagend en veilig parcours langs veel mooie plekken in Uithoorn en de Kwakel. Op de lange afstand volgen de lopers weer het kronkelende fietspad langs de Amstel.

Omdat het de 40e editie is heeft de organisatie een aantal bijzondere acties en prijzen voor de deelnemers bedacht:

  • Elke 40e deelnemer over de 3 lange afstanden ontvangt bij de finish een heerlijke slagroomtaart van de plaatselijke bakker.
  • Onder de deelnemers aan de 10 Engelse Mijl wordt zowel bij de mannen als de vrouwen een midweek in een huisje op vakantiepark ‘De IJsvogel’ in Voorthuizen verloot.
  • De organisatie wil graag de jeugd stimuleren en uitdagen om deel te nemen aan Uithoorns Mooiste. Het is belangrijk voor jeugd om te bewegen en om te ervaren dat hardlopen met leeftijdgenoten leuk is. Daarom worden alle scholen van het voortgezet onderwijs in de regio benaderd om met een speciale scholierenkorting met minimaal 40 leerlingen aan de scholierenchallenge mee te doen.

Daarnaast gaan een warming-up voor de jeugd, muziek onderweg op het parcours en een speciale herinnering er voor zorgen dat deze editie bijzonder wordt.

Programma
10.15u.: Westerbos/Mens G-run
10.30u.: AH Jos van den Berg GeZZinsloop 1km
11.00u.: van Schie 5km
11.05u.: Amovatiebedrijf Aalsmeer 10km
11.05u.: Takii 10EM

Voorinschrijven
Je kunt je nu al individueel inschrijven voor een van de bovengenoemde afstanden via www.inschrijven.nl. Inschrijven is ook nog mogelijk op de dag van de loop.

Businessloop
Dit jaar maakt een Businessloop weer onderdeel uit van Uithoorns Mooiste. Bedrijven, organisaties, instellingen, etc. kunnen zowel op de 5 en 10 kilometer een team van 5 personen mee laten doen. De teams worden ontvangen in het clubhuis van AKU en daar krijgen zij voor de loop koffie of thee na afloop een drankje en een broodje. Elke deelnemer ontvangt na afloop een foto van het team. Voor de 3 eerst aankomende teams bij de twee afstanden zijn er mooie prijzen te verdienen. Teams kunnen zich aanmelden voor de businessloop door een bericht te sturen naar businessloopum@gmail.com, u ontvangt dan een inschrijfformulier. Voor vragen en informatie kunt u kontakt opnemen met Monique Kruyt-Bergkamp, mkruytbergkamp@gmail.com. Daarnaast gaan een warming-up voor de jeugd, muziek onderweg, een speciale herinnering, etc. er voor zorgen dat deze 40e editie speciaal wordt.