Lichtjestocht en disco on ice op ijsbaan VZOD

Kudelstaart – De ijsbaan van VZOD in Kudelstaart stijgt per dag in populariteit. Dagelijks komen kinderen en volwassenen naar de Wim Kandreef om eindelijk weer eens te kunnen schaatsen. De kinderen hebben vakantie, maar menig volwassene heeft ok al een dagje vrij genomen om de ijzers onder te kunnen binden.

De bezoekers aan de ijsbaan in Kudelstaart komen overigens niet alleen uit Kudelstaart en Aalsmeer. Uit diverse plaatsen in de ruime regio arriveren schaatsliefhebbers. Begrijpelijk, de baan wordt goed onderhouden, is veilig (dus gegarandeerd geen nat pak) en opwarmen kan met een heerlijke warme kop chocolademelk met, bij trek, een lekkere koek.

Ruim 1.500 bezoekers

Woensdagavond 28 februari was de eerste activiteit op de ijsbaan. Een lichtjestocht werd georganiseerd en hiervoor was de belangstelling mega. Ruim 1.500 mensen kwamen op het kleurige spektakel af. De meesten schaatsten mee, maar uiteraard waren er ook die gezellig kwamen kijken. Koud was het overigens wel, min 7 graden met een gevoelstemperatuur door de ijzige wind van min 11 graden.

Stempeltocht en disco on ice

Donderdag 1 maart kan er weer ‘gewoon’ geschaatst worden. De groep vrijwilligers ging na afloop van de lichtjestocht nog een rondje om de baan weer gebruiksklaar te maken. Wat een kanjers toch! Van 10.00 tot 12.00 uur kan donderdag ook deelgenomen worden aan een stempeltocht op de baan. De Elfstedentocht in Kudelstaart. Vrijdag 2 maart wordt op de VZOD-baan van 19.00 tot 21.00 uur en disco on ice met dj Daan georganiseerd en er kan meegedaan worden aan de lichtjestocht. Deelname kost 2 euro voor een lichtje en een beker warme chocolademelk.  Jong en oud is welkom.

Landijsbaan in Rijsenhout

Het is schaatsvereniging De Blauwe Beugel nu ook gelukt om een landijsbaan in Rijsenhout te creëren. De baan nabij het Konnetlaantje gaat vrijdag 2 maart voor het eerst open. Schaatsliefhebbers zijn welkom van 10.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur. Of de ijsbaan zaterdag en zondag ook open gaat, hangt af van de kwaliteit van het ijs. De entree is 3 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen. Leden hebben gratis toegang. In de kantine kan genoten worden van koek en zopie.

Schaatsfoto’s

Schaatsliefhebbers wordt aangeraden zoveel mogelijk te gaan/blijven genieten. Het blijft dit weekend nog koud, maar de temperatuur schijnt na deze dagen te gaan stijgen en dan kan de ijspret zo maar voorbij zijn. Veel plezier allemaal! Voor mooie schaatsfoto’s houdt de redactie van de Meerbode zich aanbevolen. Heerlijk om volgende week nog even na te kunnen genieten van deze winterse gezelligheid.

Foto: www.kicksfotos.nl