Ontploffing bij woning in Bovenkerk

Amstelveen – Bij een woning aan de Nicolaas Beetslaan in Bovenkerk heeft woensdag 23 september, rond half negen in de avond, een ontploffing plaatsgevonden. Er zijn geen gewonden gevallen. Volgens de politie is er wel veel schade aan het pand. Door de explosie zijn meerdere ramen gesprongen.

Omstanders vertelden een flits te hebben gezien, gevolgd door een luide knal. De knal moet volgens hen in de ruime omgeving, zelfs in Aalsmeer-Oost, te horen zijn geweest. De ontploffing is onderzocht door het Team Explosieven en Veiligheid (TEV). De omgeving van de straat is hiervoor lange tijd afgezet geweest. Aan omstanders werd gevraagd de aanwijzingen op te volgen van de aanwezige agenten. Dit voor de veiligheid en om eventuele sporen zoveel mogelijk in tact te houden.

Zwaar vuurwerk

Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse geweest. Er is bij de woning niet meer explosief materiaal aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat de ontploffing is veroorzaakt door een zwaar vuurwerk.

Getuigen gezocht

Mogelijk zijn er inwoners die meer informatie hebben. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of een anonieme melding te doen via 0800-7000.

Foto: VTF