Deen: Voor 15.421 euro lege flessen voor KiKa

Aalsmeer/Uithoorn – Het is een kleine moeite, maar levert een groot gebaar op. Met een eenvoudige actie hebben klanten van supermarktketen Deen een groot verschil kunnen maken voor zieke kinderen. In januari is massaal lege flessen ingezameld voor de statiegeld actie van KiKa en met elkaar is een mooi bedrag bij elkaar gespaard, dat gebruikt zal worden om onderzoek naar kinderkanker te financieren.

Op maandag 17 februari overhandigde marketing manager Geertje Meijer van Deen de cheque aan Tuba Saritas en Steffie Jansen van KiKa. “Klanten van Deen hebben met veel enthousiasme hun lege flessen ingeleverd voor KiKa. In totaal zijn er ruim 60.000 flessen ingezameld, goed voor een mooie cheque van 15.421,65 euro”, aldus Geertje. Tuba Saritas is onder de indruk van de opbrengst. “Wat een fantastisch bedrag is het geworden!”

Vernieuwend onderzoek

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

De gehele opbrengst van de cheque zal gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van kinderkanker, verbetering van de kwaliteit van behandelingen, vermindering van bijwerkingen na behandelingen, ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum (het grootste kinderoncologisch centrum van Europa) en voorlichting over kinderkanker

Foto v.l.n.r.: Steffie Jansen en Tuba Saritas van Kika en Geertje Meijer (Marketingmanager Deen).