Kanopolo in het zwembad: alle jeugd is welkom!

Regio – Is jouw sport met winterstop? Verveel je je te pletter in het koude weekend? Of wil je gewoon iets totaal nieuws proberen? De jeugdspelers van Michiel de Ruyter weten daar wel raad mee. Ze organiseren vier kanopolotrainingen in het zwembad, toegankelijk voor iedereen tussen de 12 en 16 jaar. Alles wat je nodig hebt is een zwemdiploma.

Kanopolo begint steeds populairder te worden in Uithoorn. De spectaculaire balsport vind je normaal gesproken op de Amstel, maar in de wintermaanden trainen spelers door in het Mijdrechtse Veenweidebad. Die wedstrijdjes, bal- en bootoefeningen zijn ook prima geschikt voor beginners. Enthousiaste coaches en jeugdspelers helpen je graag op weg. De instapcursus bestaat uit vier zondagmiddagen: 28 januari, 11 februari, 25 februari en 10 maart.

Vervoer voor deelnemers wordt geregeld door clubleden, maar ouders zijn uiteraard ook welkom om mee te gaan. We verzamelen steeds om 14:00 uur bij kano- en roeivereniging Michiel de Ruyter en zijn daar rond 17:15 weer terug. Nieuwkomers hoeven alleen zwemspullen mee te nemen. En dan is er nog een extraatje: op zondag 24 maart mogen alle deelnemers aansluiten bij een uitstapje van de MDR-jeugdcommissie. Zo maak je dus meteen kennis met alle leeftijdsgenoten op de club!