Goede afsluiter damclub Kunst en Genoegen

De Kwakel – Maandagavond toog K&G naar Zaanstad voor de laatste bondswedstrijd in de hoofdklasse van dit seizoen. Al snel kwamen de Kwakelse en Nieuwveense dammers van K&G op voorsprong, René de Jong versloeg de man van staal van de Zaanstreek, 0-2. Pas na de eerste tijdscontrole kwam er weer tekening in de strijd, Wim Konst en Adrie Voorn hadden het beste van het spel maar bleven op remise steken, 2-4. Alleen invaller Henk Spring in ‘t Veld zat nog in de race, de pianovirtuoos van Nieuwveen zorgde voor een mooi slotakkoord, eindstand 2-6 voor de K&G-ers.

Door dit resultaat deelt K&G de derde plaats, maar de club is uitgespeeld en de overige teams spelen nog een ronde. Een goede eindrangschikking is inmiddels veilig gesteld, er werden mooie wedstrijden gespeeld zodat men met plezier terug kan kijken op dit avontuur. De Th Voorn-prijs voor de topscoorder van dit bondsteam ging naar Adrie, hij bleef René, die een keer verstek moest laten gaan, nipt voor.

In de onderlinge competitie stelde Cor Westerveld alvast de sneldam-prijs veilig, nog een maandje dammen in ‘t Fort en dan kan Cor waarschijnlijk ook de algemene titel bijschrijven. Op woensdagmiddag de 3e april sluit de damclub haar 97e seizoen af.