Geslaagd Rinus van Zaal Keeztoernooi

Uithoorn – Veel positieve reacties waren er na afloop van het tweede Rinus van Zaal Keeztoernooi op vrijdag 2 februari bij de Legmeervogels. “Gezellig toch, als het buiten koud en donker is een avond met elkaar een leuk bordspel spelen”, vond een van de spelers. Keezen is een combinatie van Mens-erger-je-niet en het kaartspel Pesten. Het spel bevat daardoor een mix van geluk en strategie. Met 92 koppels is er gestreden om de eerste en meeste pionnen thuis te krijgen. Maar het was vooral leuk om met bekenden en onbekenden plezier te maken onder het genot van een hapje en een drankje.

Na drie speelrondes konden Leon van Zaal en Danielle Wijfjes overgaan tot het uitreiken van de gouden, zilveren en bronzen Keezborden.

De einduitslag was:

  1. Team Wij hebben er zin in!: Wilma Kuit en Kjell Wurtz
  2. Team Technical Problems: Annette Verbeek en Pieter Bas Kolenberg
  3. De Blokkies: H. Blok en Priscilla

De poedelprijs was voor team De Amsterdammertjes, bestaande uit Mariska Wesling en Danielle Buddenberg.

Tussendoor hadden alle aanwezige de kans om lootjes voor de tombola te kopen. De organisatie had – dankzij de sponsoren – veel en werkelijke prachtige prijzen op de tombola tafel kunnen regelen. Aan het einde van de avond was er een prachtig bedrag bij elkaar gespeeld. De totale opbrengst gaat naar het vernieuwen van de entree bij Legmeervogels.