SamenFit volop in training voor Uithoorns Mooiste

Regio – Loopgroep SamenFit (onderdeel van zorgorganisatie Stichting Ons Tweede Thuis) is volop in training voor Uithoorns Mooiste op zondag 28 janauri 2024, de eerste loop van het nieuwe jaar. De meeste g-atleten (cliënten) zijn gestart met de 1 km afstand en hebben zich zodanig ontwikkeld d.m.v. de wekelijkse trainingen dat ze nu de 5km plus aankunnen. Versnellen of de afstand verlengen, of gewoon genieten van het meedoen. Het is allemaal goed bij deze loopgroep. Het gaat er namelijk niet om hoe hard of hoe ver iemand loopt, maar dát iemand meeloopt.  Samen in beweging bij een vereniging zorgt voor veel plezier.

Samen
Dat samen in beweging hét succes is tot meer bewegen ervaren ze ook op woonlocatie Burchtpoort te Nieuw-Vennep. Daar zijn een aantal medewerkers onder leiding van een trainer gestart met trainingen in de eigen wijk met het doel om de Zilverenturfloop in Mijdrecht te lopen. Dat doel is behaald. Cliënten, ouders, vrijwilligers en begeleiders hebben genoten van deze loop en de trainingen waardoor er is besloten om door te trainen voor Uithoorns Mooiste! Bakkerij Westerbos is bij Uithoorns Mooiste de afstandssponsor van de Special G-run. In verband met het 40-jarig jubileum van Uithoorns Mooiste ontvangt elke 40e deelnemer over de 3 lange afstanden bij de finish een heerlijke slagroomtaart van Westerbos & Mens Brood & Banket.

Vrijwilligers
Vele vrijwilligers dragen wekelijks hun steentje bij aan de trainingen bij AKU (Atletiek Klub Uithoorn). Chauffeurs zorgen voor vervoer naar de AKU en wedstrijden, vrijwilligers onderhouden het contact met de woonlocaties, fotograaf en Loopmaatjes. De vrijwilligers zorgen voor het plezier en succes van deze, alsmaar groeiende, loopgroep. Loopgroep SamenFit is voor iedereen die een uitdaging (beperking) heeft of zich als vrijwilliger actief wil inspannen om de special atleet te laten meebewegen bij een reguliere vereniging.  Iedereen die eens wil kijken hoe de trainingen van Loopgroep SamenFit verlopen, of zelf mee wil doen (als loper, vrijwilliger of als begeleider) is van harte welkom! Loopgroep SamenFit organiseert gemiddeld 6 wedstrijden per jaar in de regio en iedereen in de driehoek (familieleden, medewerkers, vrijwilligers) van de g-atleten mag deelnemen aan deze wedstrijden.  

Kijk voor meer informatie ook eens op loopgroep.onstweedethuis.nl of mail naar Loopgroeponstweedethuis@gmail.com