Burgemeester bij brandweeroefening

Aalsmeer – Afgelopen maandagavond 8 juli heeft de vrijwillige brandweer van Aalsmeer samen met het korps Uithoorn een grote oefening gehouden bij jachthaven Stenhuis aan het einde van de Uiterweg. Een grote brand was in scène gezet. In een loods had een boot vlam gevat en het vuur verspreidde zich razendsnel. Voor de brandweerlieden niet alleen de taak om de brand onder controle te krijgen, maar ook om mensen te redden.

Het scenario betrof iets wat geen enkele brandweerman en -vrouw ooit wil meemaken: vermissing/gewonden eigen personeel. Geïnspireerd op een eerder incident van jaren geleden was er namelijk sprake van plotselinge branduitbreiding in een loods en raakten er vijf man bewusteloos. Aan de andere eenheden de taak om hun collega’s te redden en de brand te blussen. Drie auto’s van Aalsmeer en één van Uithoorn werden ingezet om de brand te bestrijden en de reddingsacties uit te voeren.

Professioneel

De oefening vond plaats in bijzijn van burgemeester Gido Oude Kotte. De eerste burger kwam een kijkje nemen en hij was onder de indruk. Het korps van Aalsmeer bestaat weliswaar uit vrijwilligers, maar allen tonen professionaliteit en altijd weer honderd procent inzet. En dit is alom bekend bij omliggende (professionele) korpsen. Regelmatig wordt de hulp van Aalsmeer ingeroepen om bij te staan bij een grote brand. Afgelopen vrijdag 5 juli werd inzet gevraagd bij een zeer grote brand in Amsterdam. De vrijwilligers van het korps Aalsmeer hebben hier een groot watertransport aangelegd, zodat de collega’s voldoende bluswater tot hun beschikking hadden. Afgelopen dinsdag is assistentie verleend op de A10 en op de dag van de oefening is hulp verleend bij een ongeval in UIthoorn.

Tof!

De heren en dames vrijwilligers verlenen deze hulp met trots. “Het blijft tof dat een vrijwillige kazerne zo vaak opgeroepen wordt om de beroeps te assisteren”, aldus een bericht op twitter. Aalsmeer mag/kan inderdaad trots zijn op ‘haar’ korps en de nieuwe burgemeester is dit vast en zeker nu ook. De oefening verliep gecoördineerd en is prima uitgevoerd. Overigens blijven nieuwe vrijwillige brandweerlieden (m/vr) gewenst. Er wordt iedere maandagavond geoefend in en rond de kazerne aan de Zwarteweg. Geïnteresseerden worden uitgenodigd langs te komen vanaf 20.00 uur. De oefening is afgesloten met een gezamenlijke barbecue.

Foto: www.kicksfotos.nl