Tafeltennis clinic voor Willespoort

De Ronde Venen – Vrijdagmiddag 9 februari werd een compleet zaaldeel van de Willisstee vol gezet met tien tafeltennistafels. Op verzoek van obs  Willespoort organiseerde Veenland tafeltennis een kennismakingsclinic. Enthousiast en nieuwsgierig stroomden eerst de leerlingen van groep 6 naar binnen. Trainster Ellie legde hen uit hoe je zo’n batje het handigst beet kan pakken. Daarna werd er geoefend met het batje om te ervaren hoe het balletje reageert bij het hoog houden.

Vervolgens was het hoog tijd om echt aan de tafels te spelen. Ellie en hulptrainer Rob demonstreerden hoe het spel start met de service en hoe iemand dan terug speelt. Het leek zo makkelijk. Maar toen de kinderen het zelf probeerden aan de tafels, bleek dat dit toch wel veel beheersing vraagt. Al gauw speelde iemand te hard of te wild.  In de volgende oefening in een drietal moest een speler proberen met forehand een torentje van bekers te raken. Ook dat was een hele uitdaging. Maar het plezier spatte er wel vaak vanaf. Tenslotte speelden ze in tweetallen en hier en daar lukte het al heel aardig.
Na groep 6 kwamen ook de groepen 7 en 8 dezelfde clinic volgen. Kinderen die zin hebben verder te gaan met deze tafeltennis-ontdekkingsreis zijn van harte welkom op de vrijdagavond van 7 tot 8 in de Willisstee. Info via www.veenland.nl  en tafeltennis@veenland.nl