Samen levens redden met AED

Samen levens redden in Mijdrechtse woonwijk

Mijdrecht – Afgelopen week is een aantal buurtgenoten van woonwijk Molenland in Mijdrecht een actie gestart om geld in te zamelen voor een AED in hun Molenland buurt. “Hiermee vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen”, aldus de plannenmakers. Waarom een BuurtAED actie? “Een AED in de Molenland buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden”, leggen de initiatiefnemers uit.

Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. “In onze buurt hebben we onvoldoende AED’s die dag en nacht bereikbaar zijn. Dat moet veranderen, vinden wij. Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED ter beschikking hebben verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is vaak niet op tijd ter plaatse. Met een extra BuurtAED maken wij onze buurt dus veiliger.”

Het geld inzamelen doen de initiatiefnemers via het crowdfunding platform BuurtAED.nl. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Met een speciale bijdrage van Philips wordt 1052 euro korting gegeven op de totale aanschafprijs. De groep zamelt zelf nog 1629 euro in. “Met zijn allen moet dat lukken! Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol. Help mee”, aldus de oproep.

Doneer voor de Molenland BuurtAED hier: www.buurtaed.nl. Kies: ‘Doneer nu’ en bepaal jouw bijdrage; Doneer met naam of anoniem; Betaal eenvoudig via iDeal.

(Hart)veiliger

De BuurtAED komt te hangen aan een buitenmuur in de wijk. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in de buurt 112 belt bij een hartstilstand, worden de burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. “Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven of het leven van een kind kunnen redden”, besluit Gert Doornekamp namens de initiatiefnemers.
Meer weten over deze actie? Stuur een e-mail naar: agd_drive@live.nl of bel 06-54963434.