Hertha JO15-2 is ongeslagen kampioen

Vinkeveen – Hertha JO15-2 speelde zaterdag 16 december tegen de JO15-1 van HSV’69 in De Hoef de laatste wedstrijd in de tweede periode van de jeugdcompetitie.

In de eerste helft werd er lekker gevoetbald en het ging over en weer, en waren er kansen voor Hertha én HSV’69, maar de Hoefse en Vinkeveense keepers hielden hun doel netjes schoon. Het bleef 0-0.

Om de reeks ongeslagen wedstrijden voort te zetten moest Hertha in de tweede helft op jacht gaan naar een doelpunt en ongeveer 20 minuten voor het eindsignaal wist Liam door de verdedigende muur van HSV door te breken en de keeper te passeren. De opluchting was groot.

De Herthanen voelden dat er meer in zat en probeerden de druk verder op te voeren; helaas zonder doelpunt, al is spelen op de helft van de tegenstander dan al winst.

In de laatste minuten wist HSV’69 door een verdedigende fout van Hertha toch vlak voor het doel van Seppe te komen en hem te passeren. Op de tribune rekenden alle supporters dat het gelijkspel zou worden, maar de HSV-speler raakte uit balans en schoot mis. Daar kwam Hertha goed mee weg!

Toen het eindsignaal klonk was Hertha JO15-2 opgelucht: vijf wedstrijden op een rij gewonnen (3-2; 11-1; 0-4; 1-7 en nu 0-1) én kampioen!