De Praam preventief dicht vanwege corona

Aalsmeer – Het coronavirus laat zich niet zo makkelijk de kop indrukken en slaat nog stevig om zich heen, ook in Aalsmeer. Afgelopen zaterdag 22 augustus sloot café-restaurant de Praam eerder haar deuren. Als reden werd een stroomstoring opgegeven. Echter, het was een bericht van een klant die het team deed besluiten om zo snel mogelijk dicht te gaan. “Helaas hebben wij gisteren het vervelende nieuws gekregen dat er op 15 augustus een gast op het terras heeft gezeten die afgelopen week positief is getest op corona”, aldus het team in een bericht op facebook.

“Toen wij dit bericht kregen, zijn wij zo snel mogelijk dicht gegaan. Zo konden wij garanderen dat er niemand meer het restaurant binnen kwam en dit gaf ons ook de tijd om iedereen, die sindsdien geweest is, persoonlijk te kunnen benaderen. Wij hebben geprobeerd al onze gasten te bereiken, maar helaas hebben wij van sommige niet de juiste gegevens en kregen we een aantal niet te pakken”, vervolgt het team.

Uiteraard hopen de eigenaren en de medewerkers dat het allemaal meevalt, maar uit voorzorg is de Praam nu preventief dicht tot dat het gehele personeel zich heeft laten testen. “Tot nu toe heeft niemand symptomen, maar we nemen het zekere voor het onzekere. We verwachten alle testresultaten woensdag binnen te hebben. Daarna beslissen we onze volgende stap. We blijven positief en hopen dat onze testen negatief zijn. Deze keuze gaat ons erg aan het hart, maar jullie gezondheid en die van ons personeel staat voorop.” Voor vragen kan een bericht gestuurd worden naar info@cafedepraam.nl.

Restaurant dicht, afhaal open

Ook restaurant Oriental Paradise aan de Kudelstaartseweg heeft slecht nieuws te horen gekregen. Afgelopen maandag 24 augustus is één van de parttimers positief getest op corona. De medewerkster heeft op donderdag 20 augustus in de bediening gewerkt. De gasten van die avond (1 tafel) zijn direct persoonlijk geïnformeerd. Niemand van het overige personeel heeft klachten en er is geen nauw contact geweest tussen de parttimer en het verdere personeel. Na overleg met het RIVM en de GGD was het niet noodzakelijk om het restaurant te sluiten. Toch heeft de familie Jan besloten om uit voorzorg het restaurantgedeelte voorlopig te sluiten. Wel blijft de afhaalbalie geopend. Hiervoor gelden dezelfde regels als voorheen, graag telefonisch de bestelling doorgeven. “Wij hebben deze keuze gemaakt omdat de gezondheid van onze gasten en het personeel voorop staat”, aldus team Oriental Paradise.