Bewakingscamera’s op busstation Uithoorn

Uithoorn – Afgelopen week heeft de eigenaar van Cafetaria Eethuis Family, gevestigd bij het busstation Uithoorn, op eigen initiatief  camera’s laten plaatsen, die gericht zijn op het busstation in Uithoorn. Dit heeft hij gedaan na alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Tijdens de jaarwisseling werden er tientallen ruiten vernield van bushokjes. Niet veel later vond er een vechtpartij  plaats tussen jongeren en een buschauffeur, waarbij de chauffeur meerdermalen, liggend op de grond, werd getrapt.

En het blijft rommelig bij het busstation. Voor de eigenaar van Cafetaria Eethuis Family is de maat vol en heeft hij zelf maar bewakingscamera’s geplaatst. “Wij willen Uithoorn weer een stukje veiliger maken en mensen met een fijn gevoel op het busstation laten komen”, zegt het cafetaria, en wees gewaarschuwd. “Bij nieuwe ongeregeldheden hebben we geen moeite deze beelden op internet te plaatsen”, zo liet hij op facebook weten.

Buiten veel reacties van ‘geweldig’ en ‘goed gedaan’ op facebook waren er ook opmerkingen die heel serieus moeten worden genomen. Het is namelijk wettelijk niet toegestaan om permanent cameratoezicht te plaatsen in openbare ruimte. Daar is wel degelijk een vergunning voor nodig. Zeker is het strafbaar als je de beelden opslaat en ze verspreid.