Wandelen langs kunstkasten (8)

Kunstkast nummer acht: Bloemrijk – Armlastig

Het pamflet van Rein van der Zee

Aalsmeer – Deze week verlaten wij het Praamplein en gaat de kunstkast wandeling richting Supermarkt Deen. Vanaf het dorp aan de rechterkant staat tegen een haag van Hedera de kunstkast gemaakt door Rein van der Zee. Ook zus Joke heeft met de tekst een aandeel geleverd. De kunstkast lijkt bedoeld als een pamflet. Naast de cartoonachtige tekening waarop een figuur is te zien met een vergrootglas die kritisch naar een bloem kijkt. De bijgeschreven tekst ‘Bloemrijk – Armlastig’ duidt op de toestand in Aalsmeer zoals Rein deze ziet.

Het aardige aan de kunstkast is dat deze door zijn stijl afwijkt van de andere kunstkasten. Een naïeve beschildering en een tekst waarmee wordt gehoopt mensen aan het denken te zetten. Voor Rein was het de eerste keer dat hij op deze wijze met verf werkte en dat viel hem eerlijk gezegd niet mee. “Ik kon niet die fijne lijnen maken die ook in mijn andere werk toon. Maar ik heb er veel van geleerd, zag het wel als een uitdaging”, lacht hij vrolijk.

De kunstkast reis gaat volgende week verder naar de Parklaan waar tegenover de ingang van het Seringenpark kunstkast nummer negen staat gemaakt door Peggy, Ingrid en Dave Moespot.   

Janna van Zon