Geen bom bij Polo Smac, maar pakket broodjes

Aalsmeer – Zondag 10 januari is rond half twaalf in de ochtend een verdacht pakketje gevonden voor de Poolse supermarkt Polo Smac in de Dorpsstraat. 
De politie heeft de omgeving afgesloten en het team van de Explosieven Opruimingsdienst doet onderzoek naar het pakketje. Een robot is ingezet ter verkenning van het mogelijke explosief. 

De politie heeft omwonenden en bewoners van de zorgcentra opgeroepen binnen te blijven en afstand te nemen van de ramen. Enkele omwonenden zijn gevraagd hun woningen te verlaten. Er zijn diverse hulpdiensten ter plaatse, waaronder de brandweer en ambulancedienst.

Het nieuws van het gevonden, verdachte pakketje ging in Aalsmeer als een lopend vuurtje. Er waren veel mensen naar het Centrum gekomen, die nieuwgierig achter de linten stonden. Rond half twee ’s middags kon opgelucht adem gehaald worden. Het verdachte pakketje bleek geen explosief, maar een in de ochtend afgeleverde bestelling broodjes. Deze was door de leverancier aan de deur gehangen.

Niet handig, aldus de politie in een reactie. Gezien de eerdere aanslagen op Poolse supermarkten, op de Biedronka in de Ophelialaan begin december en op Poolse supers in Beverwijk, Heeswijk-Dinther en Tilburg, was na de melding bij de politie direct groot alarm geslagen, werd de omgeving ruim afgezet en de EOD gevraagd te komen.

Even over twee uur was de rust weergekeerd in het Centrum. De afzettingen waren verwijderd, alle geëvacueerden mochten hun woningen weer in en de politiediensten en de vele belangstellenden vertrokken naar elders.

Foto’s: Marco Carels