Overname DEEN Aalsmeer door waarschijnlijk Vomar

Aalsmeer – DEEN heeft met Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt overeenstemming bereikt over de intentie om alle 80 winkelfilialen van DEEN Supermarkten aan deze drie partijen te verkopen. Het is de bedoeling dat van de 80 winkels, 39 filialen de Albert Heijn-formule krijgen, 22 filialen de Vomar Voordeelmarkt- en 19 de DekaMarkt-formule.

De betrokken partijen delen de Noord-Hollandse achtergrond met DEEN en hebben een lange staat van dienst. Om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zijn volgens de directie van DEEN de komende jaren forse inspanningen nodig. De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen.

Voorwaarden en proces

DEEN, Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt streven ernaar zo snel mogelijk alle benodigde goedkeuringen te verkrijgen. De transacties worden naar verwachting in de tweede helft van 2021 afgerond, mits aan alle voorwaarden is voldaan.

Vomar in Aalsmeer

Overigens is nog niet (definitief) bekend welke winkels van DEEN omgetoverd worden tot Albert Heijn, Vomar of DekaMarkt-filialen, maar volgens het concept-plan wordt de DEEN aan het Molenpad overgenomen door de Vomar Voordeelmarkt. Uit eerste reacties blijkt dat de overname door de Vomar de goedkeuring heeft van de (vaste) klanten in Aalsmeer. Belangrijker vinden allen het echter dat zij in de nieuwe Voordeelmarkt verwelkomd blijven worden door de huidige groep, altijd vriendelijke en behulpzame, medewerkers.