Al 26 bekeuringen bij kruising Zwarteweg

Aalsmeer – Afgelopen week hebben handhavers van de gemeente Aalsmeer al 26 bekeuringen uitgeschreven voor automobilisten die de omleidingsroutes bij de werkzaamheden kruising Zwarteweg negeren en gebruik maken van de bypass. Het heeft de afgelopen weken jammer genoeg al meerdere keren gevaarlijke situaties opgeleverd.

Verkeersveiligheid

Tijdens de aanleg van de rotonde en de vrijliggende busbaan bij de Zwarteweg wordt bestemmingsverkeer middels borden omgeleid. Helaas heeft aannemer Dura Vermeer gemerkt dat nogal wat automobilisten gebruik maken van de bypass, die is aangelegd voor bussen en nood- en hulpdiensten. Dit is verboden en gevaarlijk voor de wegwerkers en fietsers en voetgangers (voor het langzame verkeer is een aparte oversteek gemaakt). Het heeft de afgelopen weken jammer genoeg al meerdere keren gevaarlijke situaties opgeleverd.

Controles en bekeuringen

Gevraagd wordt aan automobilisten om wel de omleidingsroutes te volgen. Dit kost iets meer tijd en geduld én kan schelen in de portemonnee. Medewerkers handhaving van de gemeente Aalsmeer gaan namelijk frequent controleren en wie betrapt wordt op het gebruik van de bypass krijgt direct een bekeuring. 

Kruising week langer dicht

De kruising Zwarteweg met de Burgemeester Kasteleinweg blijft vijf dagen langer, tot en met vrijdag 31 juli 19.00 uur, afgesloten voor verkeer. Dit is nodig vanwege de werkzaamheden aan de Legmeerdijk. Deze stonden voor een later moment gepland. Het is echter efficiënter in de planning om hier nu aan de slag te gaan. De werkzaamheden starten aanstaande maandag 27 juli en duren tot en met vrijdag 31 juli. Er wordt dagelijks tussen 7.00 en 19.00 uur gewerkt. Verkeer wordt aangeraden gebruik te maken van de nieuwe N201. Meer weten over de werkzaamheden? Kijk dan op www.hovasz.nl en meld aan voor de nieuwsbrief of volg de voortgang via www.facebook.com/hovasz. Voor vragen kan een email gestuurd worden naar hovasz@duravermeer.nl.

Meer weten over de werkzaamheden? Kijk dan op www.hovasz.nl en meld aan voor de nieuwsbrief of volg de voortgang via www.facebook.com/hovasz2021/. Voor vragen kan een email gestuurd worden naar hovasz@duravermeer.nl.

De bussen rijden al deels over de nieuwe rotonde.