HandbalNL League: Winst Greenpark in Volendam

Aalsmeer – De laatste wedstrijd in de HandbalNL League stond zaterdagavond 29 mei op het programma voor Greenpark Aalsmeer. De handballers speelden tegen en in Volendam. Uiteraard was Greenpark erop gebrand ook deze laatste wedstrijd te winnen. De plaats in de finale (best of three) is weliswaar verzilverd, maar met een overwinning afsluiten geeft toch een beter gevoel. Er is voor geknokt, Volendam was een geduchte tegenstander, maar uiteindelijk pakte Aalsmeer de winst met 23 punten tegen 20 voor Volendam.

Aalsmeer liet zich in de eerste minuten enigszins overrompelen door Volendam en kwam op een 5-2 achterstand. Het ietwat slordige spel werd gecorrigeerd en al snel wist Greenpark op gelijke hoogte te komen. Het bleef lang een gelijk opgaande strijd en de rust werd ingegaan met één puntje meer voor Aalsmeer (9-10). Hetzelfde spelbeeld zette in de tweede helft door, over en weer werd er gescoord. Volendam wist echter een kwartier voor einde wedstrijd op een 18-16 voorsprong te komen. Het was voor Greenpark het sein om een tandje bij te schakelen. Met nog twee minuten speeltijd stond Aalsmeer met 18-23 voor. Volendam kwam terug, wist nog twee maal te scoren, maar Greenpark werd niet meer gepasseerd. Eindstand: 20-23 voor Aalsmeer. Topscorer was dit keer Tim Bottinga.

Niet juichend terug uit Volendam kwam Heren 2 van Greenpark. De mannen van Aalsmeer namen het in een andere zaal in dezelfde hal op tegen Volendam 2. Greenpark Aalsmeer verloor helaas met 31-26 (rust 15-13).

Tegenstander van Aalsmeer in de finale is Kembit Lions. Het team uit Sittard had zaterdagavond Bevo als tegenstander. Er werd een solide wedstrijd gespeeld, die Kembit Lions wist te winnen met 30-26 (rust 14-13).

Beide finale teams hebben dus de competitie afgesloten met winst. Op nu naar de best of three, die in drie weekenden gespeeld gaat worden. Omdat Kembit Lions de laatste wedstrijd ook winnend wist af te sluiten zijn de Limburgers qua puntenaantal als eerste geëindigd, Greenpark Aalsmeer op twee, begint deze best of three in Sittard op zaterdag 5 juni. Op zaterdag 12 juni is het ‘strijdtoneel’ in De Bloemhof in Aalsmeer en in het weekend 19/20 juni valt de beslissing om de kampioensschaal. Zo goed als zeker kunnen deze wedstrijden om het landskampioenschap met (beperkt) publiek gespeeld worden.