21e Kunstroute Aalsmeer: Genieten!

Aalsmeer – In de loods van Otto aan de Uiterweg is zaterdag 15 september de Kunstroute feestelijk geopend door wethouder Wilma Alink. Er was dans, muziek, een grap en de uitreiking van de Cultuurprijs vond plaats. Deze is door de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) toegekend aan de Toneelvereniging Kudelstaart. Een bedrag van 2200 euro mag deze actieve club gaan besteden. Vast en zeker dat de spelers inwoners gaan trakteren op weer leuke toneelavonden.

File-fietsen

Zondag 16 september was dag twee van de Kunstroute. Dankzij het mooie weer en de uitgebreide keuze was het deze dag misschien nog wel drukker als dag een. Net als vorig jaar weer file-fietsen op de Uiterweg, maar ook bij vele andere, wat verder liggende, locaties waren de fietsstallingen te klein. De Kunstroute is heerlijk bijkletsen met bekenden, appeltaart eten bij de Kunstploeg en het project ‘De droom van Aalsmeer’ bekijken, natuurlijk even binnen stappen bij de illegale deelnemers, de Dippers, naar Nieuwe Meer om het 100 jaar oude clubhuis van binnen te bezichten, evenals kunst uit Venezuela, historie opsnuiven op de Historische Tuin, naar de Aalsmeerderweg, de Kinderboerderij en weer verder.

Race tegen de klok

Het werd een race tegen de klok en menigeen heeft vast niet alle locaties kunnen bezoeken, maar waar men ook is geweest: Het was genieten van beelden, schilderijen, tekeningen, sieraden, livemuziek en nog veel meer in kassen, loodsen en andere bijzondere ruimten in Aalsmeer. In totaal 27 inspirerende locaties en deelname van meer dan 75 toonaangevende kunstenaars, dichters en musici. Het bestuur en alle vrijwilligers van de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) verdienen een groot compliment. Het was weer geweldig! Er wordt vast alweer uitgekeken naar de 22e Kunstroute volgend jaar weer in het derde weekend van september. In de krant van aanstaande donderdag (na)genieten met veel foto’s.

Foto: www.kicksfotos.nl. Uitreiking cultuurprijs aan Toneelvereniging Kudelstaart.