IJsbaan Kudelstaart is open!

Kudelstaart – Dinsdag 9 februari brak een prachtig zonnetje door. Hier waren de ijsmannen in Kudelstaart niet zo heel blij mee. De aangebrachte ijslaag smolt door de warmte helemaal weg. Maar, opgeven was geen optie voor deze Kudelstaartse doorzetters. Poging twee werd anders aangepakt. Er werd opnieuw een ijslaag aangebracht, dit maal met een beetje kalk er doorheen. De bodemlaag wordt hierdoor wit waardoor de zon veel minder invloed heeft op de ijslaag op het zwarte asfalt. 

“Goed nieuws”

En deze aanpak heeft succes gehad. De ijsbaan is vandaag, woensdag 10 februari, open gegaan. “Het was nog even spannend, maar goed nieuws. Na een nachtje hard werken kan onze natuurijsbaan vanaf 9.00 uur vandaag (woensdag) open”, laten de ijsmakers weten. De ijsbaan aan de Wim Kandreef is dagelijks open van 9.00 tot 20.00 uur, zolang het ijs het toelaat natuurlijk. Van 16.00 tot 18.00 uur wordt er door de leden van VZOD getraind op de ijsbaan. 

Foto’s: www.kicksfotos.nl

Coronamaatregelen

Er mogen maximaal 100 schaatsers op de ijsbaan. Iedereen vanaf 18 jaar moet 1,5 meter afstand houden en er mogen geen treintjes gereden worden. Bij binnenkomst krijgen de schaatsers een key-koord en zodra er gestopt wordt met schaatsen dient deze weer ingeleverd te worden. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren, zodat eventueel na een uur een kleur verzocht kan worden de baan te verlaten om plaats te maken voor wachtende schaatsers. Dit gebeurt overigens alleen als het erg druk is. Het kan dus gebeuren dat schaatsliefhebbers even moeten wachten voordat ze het ijs op mogen. Gevraagd wordt, als dit mogelijk is, in de auto te wachten en niet bij de ingang van de ijsbaan. Er zijn toezichthouders op de ijsbaan, die de bezoekers wijzen op de coronaregels. 

“Wij zijn uiteraard erg afhankelijk van de weersomstandigheden, maar laten we vooral genieten van deze kans. Heel veel plezier op de ijsbaan”, aldus de ijsmakers. Op de facebook-pagina van Schaatstrainingsgroep VZOD wordt bij veranderingen informatie gegeven.