Jac Stammes toernooi uitgesteld, geen Avondvierdaagse

Aalsmeer – Het zal niemand verbazen dat het een heel lastig verhaal gaat worden om het Jac Stammes handbaltoernooi te gaan houden op 11 en 12 april aanstaande. Zelfs als de organisatie vanaf 6 april weer aan de slag mag, is het niet wenselijk om gelijk weer met een groot aantal personen bij elkaar te komen.

De toernooi commissie van handbalvereniging Greenpark Aalsmeer is op dit moment druk bezig om naar alternatieven te kijken of het mogelijk is om het toernooi op een later tijdstip te houden. Dit kan bijvoorbeeld zijn als voorbereiding op het nieuwe seizoen, in de herfstvakantie of misschien wel in het geheel doorschuiven naar volgend jaar Pasen.

“Het is voor ons allemaal nog gissen hoe het verloop zal zijn de komende weken. We weten allemaal dat gezondheid van eenieder op nummer één staat”, aldus de toernooi commissie, die tot slot laat weten dat zodra er meer informatie is, dit teruggekoppeld wordt naar alle deelnemers aan het Jac Stammes toernooi.

Ook schoolkorfbaltooi uitgesteld

Het Jac Stammes toernooi wordt overigens niet als enige sportactiviteit uitgesteld. Bij VZOD is het schoolkorfbaltoernooi, dat gepland stond voor 22 april, eveneens voorlopig uitgesteld. Bekeken wordt of het toernooi in het najaar alsnog gespeeld kan worden.

Geen Avond4daagse

Afgelopen maandag moesten ook de organisaties van de Avondvierdaagse in Aalsmeer en Kudelstaart bekend maken dat dit loopevenement voor de jeugd, dat zou plaatsvinden van 25 tot en met 28 mei, geen doorgang mag vinden. Tot en met 1 juni zijn samenkomsten tot slot verboden. De stichting Avond4daagse Kudelstaart laat weten het aflasten te betreuren, maar dat de veiligheid van de kinderen en ouderen voorop staat. “Met dit besluit komt de Avond4daagse Kudelstaart dit jaar te vervallen. Tot volgend jaar”, aldus de organisatie. De organisatie van de vierdaagse in Aalsmeer houdt de deur nog enigszins op een kier qua doorgang. “Het is nog niet duidelijk of de vierdaagse op een later moment wel doorgang kan vinden. Mocht er een nieuwe datum geprikt worden, dan houden wij u hier uiteraard van op de hoogte”, laat de organisatie in een bericht weten.

Tot 1 juni sport over

Afgelopen maandag 23 maart heeft de overheid strengere maatregelen aangekondigd. Tot 1 juni blijven alle sportvelden en sport-accommodaties gesloten. De kans is dus groot dat aan de competitie (voetbal, handbal, korfbal, turnen, basketbal, zwemmen, etc.) vroegtijdig een einde is gekomen.

Foto: Alle sporttrainingen en -wedstrijden liggen momenteel stil, maar als er weer gehandbald mag worden is handbalvereniging Greenpark Aalsmeer voorbereid. Vorige week is een aanvang gemaakt met de aanleg van de tijdelijke beachvelden bij De Bloemhof. Hopelijk kan hier deze zomer gebruik van gemaakt worden.

Foto: www.kicksfotos.nl