Aanhouding na ongeval fietser op Stommeerkade

Aalsmeer – Rond tien voor zes vanochtend, donderdag12 mei, is een fietser ernstig gewond geraakt na een ongeval op de Stommeerkade (gedeelte tussen de Kasteleinweg en Aalsmeerderweg). De politie en de ambulancedienst waren snel ter plaatse. Een voorbijganger die de gewonde man naast zijn fiets aantrof, had direct 112 gebeld. De fietser was er slecht aan toe en is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Het verkeersongevallenteam van de politie heeft de oorzaak van het ongeval ter plaatse uitgebreid onderzocht. De weg is hiervoor lange tijd afgesloten geweest. Volgens getuigen is de fietser, een 53-jarige man uit Hoofddorp, van achteren aangetikt door een auto. De fietser reed richting de Aalsmeerderweg/Ophelialaan. De bestuurder van de auto is doorgereden.

Update: Aanhouding Aalsmeerder

De politie heeft een dringend beroep gedaan op de bestuurder van het betrokken voertuig om zich te melden, maar kwam enkele uren later met een update: Donderdagmiddag heeft de politie in Hilversum een 53-jarige man uit Aalsmeer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het verkeersongeval op de Stommeerkade. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Getuigen gezocht

De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van de aanrijding en komt nog steeds graag in contact met getuigen die meer informatie hebben en/of beeldmateriaal uit de omgeving, van bijvoorbeeld een bewakingscamera of een dashcam. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844 of via het tipformulier op politie.nl.

Foto’s: Marco Carels