Druk en gezellig bij intocht Sinterklaas

Aalsmeer – Sinterklaas is gearriveerd in Aalsmeer. Even over twee uur in de middag van zaterdag 18 november werden de pakjesboten (ja, twee stuks) afgemeerd bij de tuin van het zorgcentrum. Er was een grootse ontvangst voor de Sint en alle 70 (!) Pieten door burgemeester Jeroen Nobel, kinderburgemeester Derek en heel veel kinderen, die met hun ouders naar het Centrum waren gekomen om het Sinterklaasfeest mee te vieren. Gelukkig bracht de Sint een beetje Spaanse zon mee. Na enkele fikse buien in de ochtend, brak bij zijn komst zelfs het zonnetje even door.

Niet alleen het welkom werd door velen bijgewoond, ook tijdens het feest op het Molenplein met muziek en allerlei acts, onder andere trampolinespringen, stonden inwoners uit Aalsmeer en omgeving mutje aan mutje. De verkeersregelaars bij de oversteek van de Kanaalstraat naar de Zijdstraat waren absoluut geen overbodige luxe.

Sinterklaas had zijn Sinterklaas Circus meegenomen. Naast Disco Pieten dit jaar ook diverse Goochel Pieten. Ze waren aan het jongleren met knotsen en balletjes en onder andere werd geoefend met hoepels. Ook de Circusdirecteur was meegenomen en de verzorgers van de tijger. Dat was nog wel een dingetje. De tijger was ontsnapt en eerst niet te vinden. Hij bleek z’n buikje rond gegeten te hebben met pepernoten en was toen makkelijk te vangen. Voor alle kinderen moesten er dus eerst pepernoten gebakken gaan worden. Gelukkig stonden de molenaars van De Leeuw klaar om met de Pieten aan de slag te gaan.

In het gemeentehuis werden Sinterklaas en alle Pieten officieel welkom geheten door burgemeester Jeroen Nobel en kreeg de Sint de sleutel van Aalsmeer. Er waren hier ook weer heel veel kinderen. Een groot aantal had tekeningen gemaakt voor de Sint en natuurlijk zijn er liedjes gezongen. En de Pieten hadden nog een spectaculaire show in petto, een geweldige en hilarische circuspresentatie. Samen met de trucs van de goochelaars Roy en Justin Huiskens vloog de tijd voorbij. Wat was het weer gezellig. Een topfeest! Oh, en Sinterklaas heeft gezegd dat alle kinderen deze week hun schoentje mogen zetten…