Robbert-Jan van Duijn officieel burgemeester

Aalsmeer – “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Een uitspraak van Pippi Langkous, die werd gebruikt door de nieuwe burgemeester van de gemeente Nieuwkoop, Robbert-Jan van Duijn. Maandag 3 februari is de geboren Kudelstaarter beëdigd tijdens een buitengewone raadsvergadering door de commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit. Hij noemde de benoeming van Robbert-Jan tot burgemeester een prachtige stap in zijn bestuurlijke loopbaan en een aanwinst voor de gemeente Nieuwkoop. “Geniet van het mooie, aantrekkelijke Nieuwkoop en laat Nieuwkoop van jou genieten. Maak er wat van met elkaar.” De voormalige wethouder in Aalsmeer mocht in de raadzaal in Nieuwveen vele bekenden begroeten. Het volledige college van B&W Aalsmeer was aanwezig, evenals alle politici van ‘zijn’ fractie CDA, vrienden, familie en collega’s. De raadzaal was bijna te klein om alle belangstellenden een stoel te geven.

Rode Lantaarn

Robbert-Jan kreeg niet alleen de ambtsketting om zijn schouders, maar mocht ook de voorzittershamer in ontvangst nemen en de rode lantaarn (ja, hij bestaat echt) als nu jongste burgemeester (32 jaar) van Nederland. Hij kreeg deze uit handen van de nu een na jongste burgemeester van Zundert, Joyce Vermue (34).

Nieuw avontuur

Robbert-Jan van Duijn zei in zijn slotwoord klaar te zijn voor dit nieuwe avontuur. “Ik kijk uit naar gesprekken met u (gemeenteraad) over stikstof, Schiphol en woningbouw. Ik mag aan de slag. We hebben nog nooit met elkaar gewerkt, maar ik denk dat we dit wel kunnen.” Hij beaamde dat Nieuwkoop een prachtige gemeente is. “We zijn hier afgelopen half jaar regelmatig geweest. Met ‘we’ bedoelde hij vriendin Lesley, die Robbert-Jan tijdens de bezoeken vergezelde. “Als je hier gaat solliciteren en je wordt burgemeester, dan ga ik met je mee”, heeft ze gezegd. “En hier zijn we dan. Het voelt nu al goed en vertrouwd.” Robbert-Jan van Duijn volgt Frans Buijserd op, die bijna dertien jaar burgemeester is geweest van de gemeente Nieuwkoop in Zuid-Holland, op slechts zo’n twaalf kilometer afstand van Aalsmeer en Kudelstaart in Noord-Holland.

‘Koffie met de burgemeester’

Om kennis te maken met de inwoners van de gemeente Nieuwkoop komen bij de receptie in het gemeentehuis drie bekers te staan met de tekst ‘koffie met de burgemeester’. Inwoners worden hiermee uitgenodigd voor een nadere kennismaking bij de burgemeester in het gemeentehuis, maar de eerste burger is ook bereid om op bezoek te komen. Via overdracht van de bekers hoopt burgemeester Van Duijn zoveel mogelijk bewoners van de totaal dertien plaatsen die vallen onder de gemeente Nieuwkoop te mogen ontmoeten. Vanuit Aalsmeer: Robbert-Jan van Duijn (en vriendin Lesley) heel veel succes!

Foto’s: www.kicksfotos.nl